Plin de stiri banale a fost Bacaul in ultimele zile, unele care sunt, de fapt, rama cenusie a unui oras cenusiu. Sa le luam in ordine.
– La Taxe si Impozite se incaseaza darile marite cu 16 la suta de la cetatenii ce locuiesc intr-un municipiu cu buget record in istoria sa. In acest timp, orasele din judet (scuze, buhusenilor!) isi permit – de fapt, primarii de acolo – sa mentina taxele la acelasi nivel ca anul trecut. Pâna si bietii primari de comune nu au propus decât vreo 10 la suta marire, gândindu-se la cât de saraci sunt oamenii care i-au ales. La bacauani nu a avut cine sa se gândeasca, dar s-a cârpit bugetul fabulos, nu-i asa?!
– Pe strazile din Bacau sunt gropi. Multe, tot mai multe pe masura ce gheata si zapada se topesc din mila vremii, ca de indurarea administratiei nu poate fi vorba. Solutia inlaturarii acestor capcane in care cad soferii cu tot cu masini si portofele este astuparea cu asfalt turnat din punga. Cât o sa reziste penibila incropeala (care mai si blocheaza traficul si asa infernal din Bacau!) e lesne de inchipuit: maximum o luna. Dar s-au cârpit vreo câteva dintre miile de gropi, nu-i asa?!
– CET Bacau anunta ca a facut profit anul trecut, ceea ce trebuie trecut neaparat intr-un manual de management! De ce? Pentru ca o firma care are tot mai putini clienti ofera servicii scumpe si proaste, suge bani de la Guvern si de la bugetul local ca sa-si acopere ineficienta poate sa se laude ca face profit. Nu conteaza ca, din nou, jumatate din Bacau ramâne fara caldura in plina iarna, doar facem o cârpeala si mergem sa incasam factura, nu-i asa?
– Dupa ce mai bine de doi ani a intors spatele bacauanilor de pe Martir Horea ramasi fara case din cauze exploziei teribile din decembrie 2010, acum Primaria anunta ca va reface blocul. Asta-i foarte bine, dar nu e cam târziu? Si inca o intrebare: e legal, de vreme ce firma de gaze poate fi gasita vinovata si obligata sa achite costurile refacerii blocului? Dar ce mai conteaza, daca e vorba sa ne cârpim obrazul insensibil atâta vreme?