Editia 2016 a Trofeului Municipiului Bacau a intrat in arhiva. Cu o finala spectaculoasa, rezolvata in trei seturi. Si cu un câstigator merituos: Dragos Dima. Finalistul din 2015 si-a trecut de aceasta data numele pe lista laureatilor, confirmând succesul de la turneul Futures de la Bucuresti si infirmând calculul hârtiei, care nu-l plasa pe lista favoritilor.

-Dragos, cum ai caracteriza turneul pe care tocmai l-ai câstigat in comparatie cu cel de acum un an, pierdut in finala cu polonezul Kamil Majchrzak?

-Amândoua editiile mi s-au parut la fel de dificile, chiar daca cea de acum poate ca a luat ochii cu nume mai spectaculoase. In 2015, pe tablou au fost prezenti tenismeni care tocmai veneau de la Roland Garros, dar si tenismeni care au ajuns intre timp la Roland Garros. Spaniolul Samper Montana, pe care l-am invins atunci, e unul dintre ei. Repet, aceste ultime doua editii au fost foarte tari, singura diferenta fiind ca acum am reusit sa si câstig finala.

PUBLICITATE

-Cel mai greu meci?

-Finala cu argentinianul Paz. Pe de o parte era miza, pe de alta parte, oboseala. Sâmbata, in preziua finalei, am jucat doua meciuri, dintre care unul, cel din “sferturi”, a durat trei seturi, iar al doilea, semifinala, s-a terminat dupa ora 21.00.

-Cum a fost meciul cu favoritul numarul 1, Marius Copil?

-Mi-am facut treaba, respectându-mi planul de joc. Important era sa gasesc solutii la serviciile lui bune. Eu zic ca le-am gasit.

-Pe lista invinsilor tai figureaza si bacauanul Alex Manole.

-E campionul tarii la U18, nu? Alex este un tenismen bun, de perspectiva. Mi-a placut ca isi construieste un joc solid.

-Cât de mult te-au incomodat zilele ploioase, care au dat peste cap programul turneului?

-Pai, a fost cu dus si intors. Si spun asta pentru ca, in ceea ce ma priveste, a existat si o parte buna. Venind de la un turneu foarte solicitant precum cel de la Bucuresti, zilele de pauza, conditionate de ploaie, mi-au permis sa ma odihnesc.

-Planuri pentru editia 2017 a Trofeului Municipiului?

-Oho, sper sa nu ma interesectez cu turneul. N-as vrea sa fiu inteles gresit: ma simt bine in Bacau, dar sper ca la anul pe vremea aceasta sa fiu la Roland Garros si sa ma vedeti pe Eurosport.

-Ultima intrebare: ce vei face cu cei 3.024 dolari câstigati?

-Simplu: ii voi reinvesti in tenis.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ