Director al Scolii Gimnaziale Solont, de la 1 septembrie, prof. Costel Dudau a preluat din mers lucrarile de pregatire a tuturor spatiilor de invatamânt, pentru anul scolar 2016 -2017. Cu sprijinul financiar si logistic al primariei din localitate, acum sunt in faza finala lucrarile de igienizare in scolile din Solont si Cucuieti, cât si in cele doua gradinite din comuna, toate structuri ale aceleiasi unitati cu personalitate juridica. Banii necesari pentru materiale au provenit din economiile la costurile/elev, iar manopera s-a asigurat cu personal propriu si cu beneficiari ai ajutorului social de la primarie.

Tot in acest an, Primaria si Consiliul Local au alocat aproximativ 25.000 de lei pentru reparatii la Sala de sport a scolii (inlocuire geamuri, parchet, vopsit si varuit), alte sume importante fiind alocate, tot in aceasta perioada, pentru montarea a doua sisteme de supraveghere video la cele doua scoli din comuna. „Pornim in noul an scolar cu toate spatiile pregatite, cu entuziasmul fiecarui inceput si cu speranta ca vom obtine rezultate bune si foarte bune. Chiar la inceputul anului scolar, cu sprijinul Consiliului Local, care a aprobat suma de 5.000 de lei, vom premia elevii care au obtinut rezultate bune si foarte bune la concursurile si olimpiadele scolare, ceea ce, consideram noi, va fi un stimulent si pentru anul care vine”, a fost opinia prof. Costel Dudau (foto), director al scolii din Solont.

Ca o noutate, Scoala din Solont, in baza unui proiect initiat de directorul scolii, a fost selectata, impreuna cu doar alte 10 scoli din mediul rural, ca finalista si beneficiara a Proiectului National “Digitaliada”, sponsorizat de Compania Orange. Astfel, scoala va primi 21 de tablete, un laptop si un videoproiector, care vor fi folosite la desfasurarea, la un nivel superior, a orelor de matematica si informatica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ