Aşa va rămâne probabil în istoria României această perioadă în care drepturile constituţionale au fost încălcate cu nonşalanţă de guvernanţi şi nu doar o dată. Ultimul OUG, nr. 68, adoptat joi spre vineri 14/15 mai 2020, pentru „reglementarea stării de alertă”, „noaptea ca hoţii” dacă vi se pare cunoscută sintagma, e neconstituţional prin consecinţele ce le-a generat.

Toate acestea pentru că o nouă tulpină de gripă a virusat… media la nivel global. O minciună cu cât e mai mare şi de neconceput, cu atât mai mult se impune pentru că, raţiunea spune că aşa ceva nu se poate. Comunicatul de presă al Institutului Naţional de Statistică Nr. 121 /11 mai 2020 sub titlul „ Mişcarea naturală a populaţiei în lunile februarie şi martie 2020, sub spectrul crizei sanitare” publicat pe site-ul instituţiei, ne transmite sec ceea ce de fapt bănuiam. Cităm, să nu avem vorbe:

„Numărul persoanelor care au decedat în luna martie 2020 a fost cu 298 mai mic faţă de luna martie 2019 și cu 411 mai mic în luna februarie 2020 faţă de luna februarie 2019.” Asta în condiţiile când toată media aservită şi profeţii apocalipsei ne ameninţau cu spectrul miilor de morţi zilnic. Urmare a întoarcerii în ţară a românilor din focarele de infecţie, apoi ca urmare a sărbătorii Paştelui. Nu a fost să fie. Apoi apocalipsa a fost amânată după data de 1 mai. Vă mai amintiţi? Spitalele militare de corturi au rămas şi sunt în continuare goale. Urmează nu-i aşa, valul II-III şi care or mai fi. Guvernanţii nu pot să recunoască eroarea şi gradual, pas cu pas vor să ne spele şi memoria, nu numai mâinile.

Revenind la Ordonanţa nocturnă 68/14.05.2020m de curiozitate, ştiţi cum se motivează ciuntirea libertăţilor cetăţeneşti? Cităm din preambul: „…Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivel global, în care, potrivit datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, mai mult de 4 milioane de persoane au fost infectate și peste 290 de mii au decedat, precum și declararea «Pandemiei» de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 11.03.2020,….”

Adică, numărul de morţi ar fi motivul. Daţi-ne voie să avem dubii.
Iată ce spunea OMS-ul „de la care vine lumina în materie de pandemie” în anul 2017 (a se vedea adresa https://www.news.ro/social/studiu-oms-pana-la-650-000-de-decese-au-loc-anual-la-nivel-mondial-din-cauza-gripei-sezoniere-1922403622002017120917512789)…

Un studiu recent despre răspândirea gripei arată că, anual, gripa sezonieră provoacă între 291.000 şi 650.000 de decese la nivel mondial…” Concluzia ar fi în ceea ce priveşte decesele generate de COVID că acestea au ponderea unei gripe sezoniere de nivel restrâns. Chiar dacă guvernul Orban a făcut demersurile necesare pentru a raporta cât mai mulţi morţi de COVID, românii au refuzat să moară după ordin.

Aşa cum spuneam într-un material anterior, Ordinul Ministerului Sănătăţii Nr. 436/2020 din 13 martie 2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus (SARS-CoV2) prevede obligativitatea pentru medici, (chiar penală) de a raporta ca morţi din pricina COVID şi pe cei suspecţi, bănuiţi de infectare (care pot fi şi asimptomatici, adică, în curs de a deveni imuni).

Prin amintitul ordin se interzice autopsierea (pentru a identifica reala cauză a morţii). Iată declarațiile făcute în 4 mai 2020, de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan: „Sunt raportate multe decese la pacienți care mor din alte cauze. Urmărim în fiecare zi decesele punctual, caz cu caz, și 80% sunt pacienți care au comorbidități. Care ar fi murit oricum. Care au cancer terminal. Fenomenul morții e un fenomen complex din punct de vedere medical.

În momentul trecerii în neființă, sau în instalarea suferintei terminale, pacientul dezvoltă multiple complicații, se infectează, își pierde imunitatea. Până la urmă, într-o epidemie de COVID, ia și COVID. Dar el moare de insuficiență cardiacă terminală, moare de cancer cu boala metastatică avansată, moare de ciroză hepatică. Incidența acestor pacienți este relativ importantă. După părerea mea, fără să fim în posesia unor date statistice precise, pentru că sunt greu de făcut, vor trebui să fie făcute la un moment dat, sunt foarte mulți pacienți de care nu putem spune că au murit din cauza infecției cu COVID”.

Problema cu acest tip de raportări e că nu-i specific doar României, el a fost impus mai tuturor ţărilor care au acceptat propunerea COVID (acelaşi sistem e implementat şi în SUA, Germania, Italia, Spania, etc.). Ce politician aflat la putere ar fi rămas impasibil la acuzaţiile Opoziţiei că nu a luat măsuri de prevenire? Pe de altă parte, Opoziţia, care iniţial a plusat exacerbând pericolul, imputând guvernanţilor lipsa măsurilor, când a realizat că fenomenul este amplificat nejustificat, nu a mai putut da înapoi, la fel ca şi trusturile media aservite.

S-a creat astfel o complicitate murdară, o omerta politică.
Iată ce spunea domnul preşedinte Iohannis săptămâna trecută: „Astăzi, la data expirării stării de urgență, România înregistrează 16.247 de cazuri de îmbolnăvire…” Iată ce spuneam noi în materialul din 01 aprilie a.c. „Uzul şi abuzul de coronavirus”, citând dintr-un raport al Institutului Național de Sănătate Publică din 2018, din cele 23.727 cazuri de afecțiuni clinice, compatibile cu gripa raportate, (în 2018) un procent de 41.1% s-au internat (9.747 cazuri), cele mai multe cazuri care au necesitat internarea au fost persoanele cu vârstă > 65 de ani…

Înspăimântătorul virus ucigaş se dovedeşte a fi de fapt o nouă gripă cu aceleaşi efecte şi excese ca şi gripa sezonieră ce va convieţui cu noi şi noi cu ea şi va avea etape de scădere ori maximă amplitudine în lunile decembrie şi martie. Şi apropos, cei infectaţi asimptomatici sunt cei ce se imunizează iar includerea lor în lista celor bolnavi fără a face cuvenita distincţie, e iarăși o dovadă de manipulare prin omisiune. Adevărata şi înspăimântătoarea problemă e, însă, eficienţa manipulării. „Bioterorismul media” şi „teroarea sanitară” ca instrument pentru a guverna.

„Astfel, (în numele biosiguranţei) am asistat la acceptarea fără rezerve a limitării libertăţilor cetăţeneşti şi de conştiinţă hotărâte prin decrete ministeriale lipsite de orice legalitate şi pe care nici chiar fascismul nu a visat că le-ar putea impune…”. (Giorgio Agamben, filosof contemporan italian)

Jr. Adrian M. Ionescu


PUBLICITATE