27 septembrie 2023

Dialogurile Bac-Fest. Mircea Cărtărescu vs. Bogdan Crețu

HomeCulturăDialogurile Bac-Fest. Mircea Cărtărescu vs. Bogdan Crețu

Dialogurile Bac-Fest. Mircea Cărtărescu vs. Bogdan Crețu

Un festival deschis către public, găsește modalități specifice pentru a satisface dorința de cunoaștere, de a pune față în față poetul, prozatorul, criticul literar, purtătorii „secretului” universal al misterului poeziei, intrigilor romanului, nefiind excluse nevinovate incursiuni în viața celor pe care îi căutăm în librării, biblioteci sau în manualele școlare. De aceea, într-o societate deschisă, democratică, dialogul poate răspunde unei asemenea cerințe. Nu face excepție nici Bac-Fest. Festivalul Național „George Bacovia”, care se desfășoară în perioada 14-17 septembrie, organizat de Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale ediției din acest an a Festivalului Național Bacovia îl va avea în prim plan pe Mircea Cărtărescu, care va fi în dialog cu criticul Bogdan Crețu. Dacă nu va fi un dialog cu scântei, cu siguranță va fi unul de și cu idei, mai ales că tot eșafodajul este construit pe cel mai recent roman semnat de Mircea Cărtărescu, Theodoros. Se va întâmpla vineri, 15 septembrie, ora 18.00, în Aula Universității „George Bacovia”.

Un alt interesant dialog va avea loc și joi, 14 septembrie, ora 11.30, la Biblioteca Județeană, Sala Multimedia, cu ocazia Colocviilor Revistei Ateneu. Tema va fi una actuală, incitantă: „Știința și arta traducerii”. Invitați la dialog sunt scriitorii și traducătorii Gheorghe Iorga, Ruxandra Câmpeanu, Marius Chivu, Teodor Duna, Ionel Savitescu, Iulian Bocai. Moderatori: Carmen Mihalache și Marius Manta.Foarte, foarte interesant se anunță și Conferința, urmată de un dialog, de vineri, 15 septembrie, ora 12.00, de la Colegiul Național Ferdinand I. Va fi împreună cu elevii, Paul Cernat, care va aborda frontal o temă ce stârnește interesul creatorilor, cât și al cititorului: „Bacovia și Noul Regim al literaturii”.

Alte titluri
Alte titluri

A început forajul la pasajul suprateran care va traversa Calea Mărășești

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu anunță începerea forajului pentru...

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Ultimele știri