Pictura si grafica au expus la Galeria Noua a UAP Carmen Voisei (Carmen Pâtu), membra a Uniunii Artistilor Plastici, director al Scolii Populare de Arte si Meserii Bacau, si Carmen Maria Pâtu, fiica ei de 20 de ani (impliniti pe 20 aprilie – “La multi ani!”), eleva in ultimul an la Colegiul National „George Apostu”, recent admisa la patru universitati din Europa, insa a ales Cambridge, Sectia design.

Evenimentul, unic in Bacau, a avut loc vineri, 24 aprilie, la Galeria Noua a UAP, “dialogul” dintre mama si fiica fiind completat de poeta Cristina Stefan, membra cu drepturi depline a USR, care si-a lansat volumul de poezii “Culegatorii de flori”, din care a citit cu nesat, cu talent, Calistrat Costin, presedintele scriitorilor bacauani, si “criticat” de prof. Petre Isachi, astfel ca am asistat, in final, la un dialog intre doua arte, plastica si poetica. Revenind la cele doua artiste plastice, sa-i dam cuvântul profesorului Aurel Stanciu, doctor in artele vizuale. Metodic, profesorul Stanciu a vorbit intâi despre arta mamei tinerei pictorite, apoi despre arta fiicei consacratei artiste.

“Avem aici doua generatii, un dialog cultural, spiritual. Spuneam la anterioara expozitie a artistei Carmen Voisei ca atunci cocheta cu povestea, acum, observ, a renuntat la poveste si merge pe culoare, exercitiul cromatic ii reuseste in portret, mai ales ca nu toti artistii stiu sa faca portret. Spectacolul cromatic este intâmplarea care mi-a retinut atentia, sunt tablouri extrem de atent lucrate, in care viziunea artistei se manifesta in toata splendoarea. Se vede experienta, maturitatea. Cât o priveste pe «colega» de expozitie, fiica ei, vedem conceptii noi, in care domina ideile abstracte, fata de noi, batrânii artisti, unde predomina melancolia. Tinerii, se vede si la tânara Carmen, expun ideea direct, mai multe idei intr-o lucrare, insa aici nu este vorba de epatare, de agresiunea imaginii, ci se vede elaborarea, lucrul pe <>, cum ar spune Cristina Stefan. I-as recomanda, boala profesorului, o simplificare, deoarece, o idee daca o incarci derutezi privitorul, cel caruia te adresezi. Viitoarea artista are substanta, are idei si cred ca urmatoarea expozitie va fi una de grafica mult mai specializata”, a sintetizat dr. Aurel Stanciu “dialogul” propus de Carmen Voisei si Carmen Pâtu.

PUBLICITATE

Expozitia de la Galeria Noua este deschisa doua saptamâni, astfel ca puteti intra in “dialog”, in fiecare zi, de la 9 la 18.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ