19 aprilie 2024
ActualitateDialog între generații la Colegiul „Henri Coandă” Bacău

Dialog între generații la Colegiul „Henri Coandă” Bacău

În cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, care se desfășoară în aceste zile la Colegiul „Henri Coandă” din Bacău, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Bacău, s-a organizat a treia ediţie a activității „Dialog între generații”, activitate coordonatǎ de profesor consilier școlar Sanda Bordei şi profesor de limba englezǎ Alis Mocanu.

Au participat elevii de clasa a XII-a şi specialişti din domeniile acestora de interes, iar profesioniștii care au răspuns prezent invitației din acest an și au ales să ofere din timpul lor pentru a discuta cu tinerii aflați la început de drum sunt: dr. Aurelia Ţaga – medic pediatru în Spitalul Judeţean de Urgenţǎ Bacǎu, dr. Mǎlina Diaconu – medic de familie, Marlena Pepina – asistent medical Laboratorul Unic de Analize Medicale în Spitalul Judeţean de Urgenţǎ Bacǎu, dr. ing. Iulia Barbu – manager „Farmacia Naturii”, Ionela Hagiu – make-up artist, lct. Andrei Gǎman – pilot Baza Aerianǎ 95 Bacău, col. dr. Doru Constantin Tocilă – comandant și ofițer de relații publice Gherghina Ioana Farcaş – de la Batalionul 630 Parașutiști „Smaranda Brǎescu”, avocatul Diana Ecaterina Aprodu, ing. Viorel Coşeraru, subinspector de poliție Mǎriuca Amariei și Alina Cǎprioarǎ, profesor Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și psiholog la Asociația Mutatis Mutandis.

„Ne propunem să continuăm această activitate benefică viitorilor absolvenţi întrucât pot afla în mod direct ce anume aşteaptă un angajator de la viitorul angajat, şi cred că poate reprezenta un model de bune practici ce ar putea fi preluat şi implementat cu succes și de alte instituții de învățământ, atât la nivel preuniversitar, cât și universitar”, a declarat profesor coordonator Alis Mocanu. Activitatea s-a dovedit a fi una de real succes și de această dată, motiv pentru care organizatorii își propun să o transforme într-o tradiție la nivelul colegiului.



„Inițiativa noastră urmărește tocmai acest aspect mai puțin abordat în școala românească și anume oferirea unui cadru prietenos, non-formal de întâlnire dintre viitorii noștri absolvenți și profesioniștii pasionați de ceea ce fac, cu o bogată experiență pe care sunt gata să o împărtășească celor mai tineri. Pentru a asigura un cadru cât mai adecvat unui schimb de informații viu și prietenos, am optat pentru un format de activitate specific educației non-formale și anume metoda Cafeneaua Publică, în care am ascultat jazz, s-a băut ceai și ne-am bucurat de compania acestor oameni atât de valoroși, cu care am povestit , încercând să aflăm cât mai multe din tainele meseriilor lor.”
prof. Sanda Bordei, coordonator

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri