Incredibil, dar adevarat. S-a petrecut la sfârsitul saptamânii, in Bacau. Te intrebi cum este posibil, ce mecanisme o pot lua razna, ce a fost in mintea unui conducator auto de pe un TIR, care a accidentat un pieton. Fapt banal, ai putea spune, se intâmpla zilnic pe drumurile noastre, circulam ca nebunii, de parca am fi singuri in trafic. Si, totusi, este peste puterea de intelegere a gestului acelui sofer bezmetic, inconstient.

Dupa ce il tavaleste pe sub rotile masinii, coboara, il scoate de sub camion, il arunca pe marginea drumului, dupa care, paraseste locul faptei, când, un om normal, sanatos (!) ar fi incercat sa ia primele masuri, asa cum scrie in Codul Rutier, in legea firii umane, in ADN-ul fiecaruia, dupa care ar fi sunat la Politie, la Ambulanta, l-ar fi dus la spital. Nu, se uita la omul chircit, zdrobit, dupa care baga viteza, in timp ce accidentatul, dupa o scurta oprire la domiciliu, dus de un taximetrist, isi da sufletul in spital.

Acestea sunt faptele, relatate de politistii care au intervenit. Poate ca acea persoana ar fi mai avut o sansa daca era transportata urgent la spital. Multi conducatori auto se urca la volan cu alcoolul la cap si in sânge, altii circula cu viteza, altii, nu putini, folosesc strada ca pe un circuit de incercare, statisticile sunt ingrijoratoare: mor, in accidente de circulatie, sute si mii de oameni, cu toate restrictiile, cu toate actiunile de prevenire ale Politiei Rutiere. N-avem autostrazi, nu avem strazi si drumuri la standardele europene, insa aceste neajunsuri nu au nicio legatura cu lipsa de educatie, a celei mai elementare reguli, cea a bunului simt, dar si cu necunoasterea Codului Rutier.

Circula informatii ca unii cursanti, in cârdasie cu instructorii si examinatorii, trec foarte usor probele de examen. Soferul in cauza nu era beat, nu avea cine stie ce viteza, de aceea doar psihiatrii, psihologii pot, eventual, aprecia gestul lui. Tot la sfârsitul saptamânii, un alt individ, de data aceasta intr-un autobuz, scoate un spray si il pulverizeaza in ochii unui controlor, care l-a depistat fara bilet. Nu-i singurul caz, care s-ar fi rezolvat cu o amenda, acum insa a devenit fapta penala, de care va raspunde in instanta.

Au fost cazuri si mai grave, de aceea ma gândesc cu groaza la timpurile când, dupa modelul american, destui indivizi isi vor procura arme de foc. Ne dezumanizam, ne dezbracam de caracter (daca l-am avut) si apelam tot mai des la gesturi extreme, care nu au nicio legatura cu fiintele bipede.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Domnule Gigi…
    Nu stiu de ce te miri de asemenea specimene???,,,,,
    Fiindca Justitia este oarba,,,,si mortul este Vinovat,,,,ce cauta pe strada???!!!!

  2. Domnule Gigi…
    Nu stiu de ce te miri de asemenea specimene???,,,,,
    Fiindca Justitia este oarba,,,,si mortul este Vinovat,,,,ce cauta pe strada???!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ