Liderii mai multor organizatii de romi din judetele Botosani, Vrancea, Neamt, Iasi si Vaslui au venit, vineri, in Bacau pentru a participa o dezbatere privind Strategia Guvernului României de incluziune a cetatenilor români apartinând minoritatii rome.

Evenimentul a fost organizat de Doru Tanase, presedintele filialei judetene a Partidului Romilor Democrati (PRD).

Invitat special a fost Sorin Medeleanu, presedintele partidului la nivel national. La intâlnire au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Primariei Bacau, AJOFM si DSP.

PUBLICITATE

Sorin Medeleanu si-a avertizat colegii, chiar de la inceput, ca nu vrea sa auda ca “toate sunt bune si frumoase”, cum se obisnuia pe vremuri. “Va rugam sa ne spuneti toate pasurile voastre si sa incercam sa gasim solutii impreuna”, a adaugat liderul PRD.

Doru Tanase si-a exprimat speranta ca organizatiile de romi vor reusi sa faca front comun si sa devina o voce care sa fie auzita de decidenti.

S-a discutat despre fondurile europene care pot fi accesate si folosite pentru a-i ajuta pe romi sa se integreze, despre vaccinarea copiilor, despre lipsa dispensarelor, dar mai ales despre lipsa locurilor de munca si a calificarii.

“Sa facem front comun, iar unde organizatiile de romi nu stiu ce trebuie sa faca sa-i ajutati dumneavoastra, specialistii, si poate impreuna reusim. Exista primari care nu inteleg fenomenul si care nu depun niciun proiect de incluziune. Acestia ar trebui trasi de urechi putin”, a afirmat Sorin Medeleanu, liderul PRD.

Concluzia a fost ca, pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili, e nevoie de realism, de mai multa implicare, dar si de o mai buna comunicare intre organizatiile de romi si institutiile publice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Copiii romilor pleaca in afara tarii! Acolo nu merg la scoala! La Berzunti sunt peste 60 de elevi rromi repetenti pt neprezenta! Sunt peste 50000 de absente! Ce ne facem? ISJ stie, dar nu face nimic!

 2. Nu prea le place munca nici nu prea vor sa stea la program 8 ore. Fabricile de confectii cauta femei sa angajeze dar fara rezultat din categoria lor. De vina sunt si ajutoarele sociale oferite de stat cu care se multumesc si supravietuiesc binisor ani de zile fara sa munceasca.

 3. La granita dintre Pakistan si India se afla o regiune numita Punjab.Aceea e patria lor adevarata.Daca se simt nemultumiti in Romania,sa-si ia desaga si sa purceada la drum!

  • Un raspuns mai bun nici ca se putea gasi.Stau si crapa semi te,fura si fac o duzina de puradei pentru alocatii.Oare de ce ne-a “binecuvantat” Dumnezeu cu astfel de specimene?Bineneteles,nu generalizez,ca or mai fi si oameni printre ei,desi…

 4. Toate programele care-i vizeaza , sunt un fel de ”orz pe gaste”
  O vorba inteleapta din batrani spune:
  Nici rachita nu-i ca pomu’
  Nici taganu’ nu-i ca omu’
  Culmea este ca in ultima perioada au gasit ceva ”intelegere ” la…….americani!

  • Vor sa mai deturneze niste bani de la UE precum Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun ce au fost trimiși în judecată, de procurorii DNA, alături de alte persoane, în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

LĂSAȚI UN MESAJ