Zona dintre Bazinul de Inot si Sala Sporturilor a devenit la scurt timp dupa incalzirea vremii o mare de gunoaie. Dupa ce asta iarna autoritatile locale s-au folosit de acest spatiu pentru a depozita mormanele de zapada de pe strazile din oras, dupa topirea nametilor au ramas in urma gunoaie, pet-uri si nisipul folosit ca material antiderapant. Vizibil deranjati de cum arata zona, bacauanii au ramas doar cu amintirea a ceea ce a fost odata un spatiu de relaxare cu familia si prietenii. “Se intentioneaza, presupun, sa se faca o noua groapa de gunoi a orasului. Era o placere sa ai un invitat din afara si sa il aduci aici. Am ramas cu un gust amar si suntem dezamagiti”, ne-a spus Viorel Miron. “Ne-am derutat la un moment dat. Nu stiam unde am ajuns. Au depozitat zapada aia urâta aici in iarna. Ne placea sa venim altadata, chiar daca noi locuim in URA. Era frumos, aer curat. Acum e urât”, a replicat si Viorica Botez.

„Nu avem de-a face cu materiale biodegradabile. Avem toate sansele sa gasim aceste pet-uri aici peste sute de ani. Chiar daca intervenim cu voluntarii nu vom putea decât sa curatam zona, dar cu nisipul ce facem? E distrus totul aici!“

Florin Suciu, presedintele Asociatiei „Iubim Natura“

O zona irecuperabila

PUBLICITATE

Nici voluntarii asociatiilor de ecologie nu sunt convinsi ca se mai poate interveni pentru a igieniza sau reface spatiul verdeDe altfel, organizatiile ecologiste din Bacau s-au aratat interesate sa colaboreze cu autoritatile locale pentru a imbunatati modul in care arata orasul. Cu toate acestea, s-au lovit de refuzul primariei de a colabora. “Noi ne-am adresat primariei printr-o scrisoare oficiala si ne-am oferit ajutorul pentru a igieniza spatiile verzi, pentru a varui copacii. Forta de munca exista, la fel si dorinta. Din pacate, nu am primit nici un raspuns din partea primariei. Avem nevoie de implicarea autoritatilor”, a explicat presedintele “Iubim Natura”, Florin Suciu.

Ancheta a Garzii de Mediu

Sesizati de reporterii DESTEPT|RII, comisarii Garzii de Mediu au controlat ieri zona. “Am trimis o echipa de comisari pentru constatari. Am stabilit un termen pentru ca Primaria sa intervina in zona, altfel amenzile pe care le risca sunt de la 3.000 la 15.000 de lei”, a declarat Titi Secara, director coordonator la Garda de Mediu. De cealalta parte, Directia de Salubritate si Spatii Verzi din cadrul primariei sustine ca va interveni pentru a face curatenie, chiar daca vina nu este in totalitate a institutiei. “Vom face curat imediat cum se usuca putin. Resturile nu au ramas doar in urma depozitarii zapezii in iarna, ci este vorba si de tot ce s-a adunat in timp. Acolo e si proprietate privata, unde nu avem voie sa intram. Faptul ca si primaria a depozitat zapada in acea zona ne obliga sa remediem situatia”, a declarat ing. Viorica Marcu, directorul Directiei de Salubritate si Spatii Verzi. Angajatii de la salubritate au termen pâna pe 9 aprilie sa readuca zona la starea initiala. In caz contrar, primaria va fi amendata pentru indiferenta cu care ii trateaza pe bacauani.

Andreea Lupascu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ