Detinutii din Penitenciarul Bacau s-au alaturat, noaptea trecuta, protestelor aparute in unitatile de detentie din toata tara.

Potrivit presei centrale, azi noapte, intre orele 00 si 2.00, mai multi detinuti au ars materiale textile si au lovit gratiile de la ferestre, fara a se inregistra alte incidente.

Astazi, potrivit acelorasi surse, peste 40 de detinuti din Bacau s-ar afla in refuz de hrana.

PUBLICITATE

Principalele aspecte semnalate de către deținuți vizează îmbunătățirea condițiilor de detenție. Ei reclamă supraaglomerarea, aspecte legate de participarea la activități lucrative și educative, programul tv, serviciile medicale, micșorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea și termenele stabilite de comisia pentru liberare condiționată.

Vom reveni cu amanunte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Chiar si dupa denumire, iti dai seama ca Penitenciarul de Minori și Tineri Bacău nu este doar pentru femei. Ba are si sectie pentru barbati si pentru cei in tranzit.

  Intradevar, la regim inchis situatia e dezastruoasa, dar ei o prezinta ca una ce respecta toate normele…mai ales la regim inchis, unde exista 2.1-2.4/mp /prizonier, iar CEDO zice 4mp

  Camera E6.4 – 32.13mp (cu tot cu baie) -cazati 15 prizonieri, la capacitate normala de 4mp ar fi trebuit sa fie cazati 8. Deci 2.1-2.4mp/prizonier.

  Camera E6.5 – 45.99mp – cazati 17, la capacitate normala ar fi trebuit sa fie 11 detinuti.

  Camera E.6.8 -32.13mp – cazati 15, la capacitate normala ar fi trebuit sa fie 8 detinuti

  Camera E6.9 – 32.13mp – cazati 13, la capacitate normala ar fi trebuit sa fie 8 detinuti.

LĂSAȚI UN MESAJ