20 iulie 2024
ActualitateDeșteptarea pășind spre 35

Deșteptarea pășind spre 35

Timpul își măsoară singur pașii, ca un ornic dereglat, care merge fără să arate niciodată ora exactă. Fiecare avem ceasul nostru biologic, ritmul în care clipele simți că zboară sau se târăsc ca melcul. Cronologic, ziarul ,,Deșteptarea’’ va depăși granița spre anul, în care, să împlinească 35 de ani de la apariție. Un maraton al perseverenței, tenacității și profesionalismului, a mai multor generații de jurnaliști și nu numai, în această goană, sete insipidă de știri cu impact emoțional dar și educațional. Totul ca evenimentul să ajungă în timp real la cunoștința cetățeanului, pentru a fi corect informat.

Din 22 decembrie 1989, când pana ziaristului era mașina de scris, laboratorul fotografic, zincografia, zețăria, linotipul, puitoarea, mașina plană și rotativa fără de care nu se tipărea ziarul, până la aplicațiile digitale de astăzi, zici că a fost doar un pas. Am evoluat mult.Ultimul număr al ziarului Steagul roșu. Cel care trebuia sa apară pe 22 decembrie nu a mai ieșit, în schimb a apărut primul număr din Deșteptarea

Ziarul ,,Deșteptarea’’ a intrat în conștiința și în casele băcăuanilor, fiind prezent la toate evenimentele importante, sprijinind creația, talentul, performanța, oferind premii, punând însă și degetul pe rană, scoțând în evidență ce trebuie îndreptat.

Inteligența artificială nu va merge pe teren, prea curând, să facă reportaje. Tot omul sfințește locul, într-o profesie în care nu se intră cu pile, unde amprenta personală își spune cuvântul, iar nota o dă cititorul care plătește tocmai pentru a fi corect informat.

La concurență cu platformele on-line, ziarul tipărit rămâne încă cea mai frumoasă opțiune, păstrând acel parfum și gust inconfundabil, de secole, al tușului tipografic, când întorci pagina. Aduc și un pios omagiu, tuturor colegilor ziariști care s-au dedicat acestei frumoase profesii, dar care astăzi nu mai sunt printre noi. La mulți ani ,,Deșteptarea’’! spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri