Terenul fostelor ateliere ale Colegiului Saligny a revenit la institutie.

Dupa ce v-am prezentat pe larg povestea fostelor ateliere ale Colegiului „Anghel Saligny” si modul cum acestea au disparut treptat din domeniul public, se pare ca autoritatile au luat primele masuri. Cu foarte mare intârziere am putea adauga. La TREI ANI de la momentul in care societatea Symmetrica a ocupat un spatiu in curtea fostelor ateliere, constructorul a luat utilajele, pavelele si a readus terenul la starea initiala, asa cum era obligat.

Chiar si cu acest succes inregistrat, povestea nu se incheie. Atelierele sunt tot ruine, cladirile au disparut cu acordul tacit al autoritatilor care ar fi trebuit sa-si protejeze patrimoniul. „Am dispus constituirea unei comisii de ancheta si voi primi in curând rezultatele”, a declarat ieri primarul Ilie Birzu. In acelasi timp, cei de la Politia Locala au fost mai vigilenti. „Saptamâna trecuta am prins doi indivizi care care au sustras 20 de coli de tabla, pe care i-am deferit Sectiei 2 Politie”, a declarat Relu Mardare, seful Politiei Locale Bacau.

PUBLICITATE

Reamintim ca pâna in anul 2010, cladirile au fost incluse in lista monumentelor istorice si de patrimoniu, unde figurau din anul 1980. Terenul de 11.158 mp, din care arie construita 2.394 mp si 8.764 mp de curte apartin municipalitatii, dar sunt in administrarea colegiului. Aici au fost ateliere de constructii, de lacatuserie, gherete, magazii, grupuri sanitare, ateliere de tâmplarie, atelier de instalatii electrice, de tinichigerie, atelier auto etc.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. Zona a devenit un maidan din pacate. Locatia este una deosebita si ar trebui construit ceva notabil pntru oras. Cred ca mai potrivit ar fi totusi sa se faca un mini campus ca extensie al Colegiului Economic, care se afla la distanta mica de acest teren. Si asa duc lipsa de spatiu cei de la Economic.

 2. Facem ce faecm si peste tot in oras dam de Symmetrica.
  Chiar nu a vazut nimeni ca au ocupat terenul respectiv? Politia locala sta in zona la panda si nu vede peste gard.
  Chir au adus terenul la starea initiala?
  caracatita este intinsa rau de tot.

 3. Din pacate se va naste un nou ansamblu rezidential. Cartile sunt facute de mult timp. Cum spune si in articol: “cladirile au disparut cu acordul tacit al autoritatilor care ar fi trebuit sa-si protejeze patrimoniul”. ce alte dovezi mai clare doriti….

 4. Treaba facuta pe jumatate, cum ne place noua, romanasilor. Ok, a eliberat terenul si acum? Acum va spun eu. O sa mai treaca 3-4 ani si nu o sa se faca nimic. Dupa care terenul o sa fie cumparat de la primarie de vreun privat cu bani. Mai departe stiti povestea…(vedeti comentariul lui daniel)

 5. Inca un loc pierdut din istoria invatamantului bacauan.
  Rusine pentru administratia locala.
  Candidatii la functia de primar,ce au de zis?

 6. Daca tot cauta primaria locatie pentru a-si face sediu, aici ar fi o situatie favorabila. Acum este un depozit de gunoaie. In plus pana a se face ceva concret ar trebui ca terenul sa fie imprejmuit pt a nu se mai fura sau a nu se mai depozita de gunoaie si a nu se mai vedea mizeria care strica tot aspectul zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ