Cum e cand un primar, sa presupunem ca de buna credinta, cere o autorizatie de mediu, iar Protectia Mediului zice: “Da’ n-ai nevoie. Stai calm! Ce sa ne complicam degeaba?!” Vorbim de o groapa de gunoi de grajd si deseuri menajere! Nu, nu e tema noului sezon din “Las Fierbinti”, e doar gandirea luminata a unei directoare de la Mediu, matrasita dupa lungi chinuri si expulzata in Caras Severin. Zic oamenii rai care nu au stiut sa aprecieze un biolog de renume.

Ca oficial, “detasarea s-a dispus în interesul APM Caras Severin, pentru eficientizarea activitatii, tinându-se cont de expertiza, performantele profesionale si evaluarea activitatii directorului executiv detasat, dar si de obiectivele atinse în urma activitatii la APM Bacau”. Clar, cei din Caras Severin sunt inapoiati si inca nu s-au prins cum sa fenteze legea si sa dea unda verde unei platforme cu deseuri, fara autorizatie si fara nicio grija pentru mediu sau localnicii afectati.

E marca inregistrata si trebuie sa-i initiem si pe altii in aceasta arta. Dar APM nu face nota discordanta, mai multe institutii publice si-au unit fortele (interesele) ca sa ne arate cum functioneaza lucrurile la noi. Adica pe dos. Platforma de gunoi din Garleni este doar un exemplu care ne invata ca, atunci cand sunt interese, se poate incepe cu… sfarsitul. Construim si apoi ne gandim ca poate ar trebui intrebati si oamenii, ca poate ar trebui niste studii de impact asupra mediului, sanatatii sau poate ar trebui sa verificam amplasamentul.

PUBLICITATE

Asa se face ca institutiile publice, de-abia la spartul targului, cand buboiul s-a inflamat, s-au trezit sa ceara primarului niste studii hidrogeologice. Ca s-ar putea ca groapa de gunoi sa afecteze apa potabila a Bacaului! Nu stim inca, pentru ca pe nimeni nu a interesat pana acum. Avizele s-au dat din birou, fara stres.

Acum, cand scandalul a izbucnit in presa si a avut ecouri pana la Ministerul Mediului, asistam la un alt episod comic – platforma de gunoi e gata, asteapta sa-i fie taiata panglica, iar functionarii cer documente in plus, drept conditie pentru avizul de…infiintare a platformei sau acord de amplasament! Pana la urma, fie cum o fi, dar macar in acte sa fim curati! Ca n-o fi bine, cred, sa ajunga mirosul dejectiilor pana la Banca Mondiala, finantatorul…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ