Lipsa precipitatiilor a provocat daune insemnate fermierilor bacauani. Prin urmare, potrivit ministerului de resort, cei pagubiti de seceta vor primi ajutoare financiare, timp de trei ani. Mai exact, ajutorul de minimis acordat în mod direct va fi de pâna la 15.000 de euro pentru suprafetele si fermele mici.

„Putem spune ca sumele s-au gasit pentru micii fermieri care ar trebui sa primeasca cei pâna la 15.000 de euro. Mai trebuie vazut cum se va putea identifica sursa si pentru fermierii mari, pentru ca mie, de exemplu, cei 15.000 de euro nu-mi folosesc la nimic, in conditiile in care valoarea pierderilor inregistrate de mine ajunge la un milion de euro”, a declarat Laurentiu Baciu, fermier bacauan, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România – LAPAR.

Asadar, pentru fermele mari care risca sa fie calamitate, intrucât sumele depasesc 15.000 de euro, trebuie notificata Comisia Europeana. Urmeaza ca Ministrul Agriculturii sa transmita la Bruxelles o situatie centralizata, pentru a gasi solutii de despagubire si pentru suprafetele mari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ