Directia de Impozite si Taxe s-a deschis joi, pentru prima data in acest an, dupa o intrerupere cauzata de intârzieri de actualizare a softului. A fost prilej pentru primii bacauani sa-si dea coate in incercarea de a achita taxele locale inca de la primele ore ale diminetii. In jur de ora 10, câteva zeci de persoane erau suparate ca nu se respecta ordinea de la coada.

„Ai venit si te bagi in fata, ca esti smecher” – „Nu, ca eu am de platit altceva”, se auzea pe holuri, pe un ton ridicat. Astfel de incidente s-ar evita daca aparatul de emitere a bonurilor (acum piesa de muzeu) ar functiona, ceea ce nu este cazul.

„Un contribuabil l-a lovit si i-a stricat touchscreen-ul. Inlocuirea acestuia ar costa cât achizitionarea unui aparat nou”, a explicat directorul Directiei de Impozite si Taxe Locale, Bogdan Nestian. Deocamdata, acest aparat nu este pe lista de achizitii, intrucât prioritara este mutarea din spatiile inghesuite si improprii activitatii de incasare. Aparatul de emitere a bonurilor fusese instalat in 2010, dar s-a stricat in câtiva ani.

PUBLICITATE

Oamenii primeau un numar, erau anuntati prin difuzor când le-a sosit rândul si la ce ghiseu sa se prezinte. Astfel, nu se mai creau ambuteiaje si scandaluri. Inlocuirea lui ar scoate din buget intre 3.000 si 4.000 de lei. (Andreea Gavrila)

Programul de lucru la casieriile Directiei de Taxe si Impozite Locale este de luni pâna vineri intre orele 8.00 si 17.00, pentru persoanele fizice, si intre 8.00 si 14.00, pentru societati. Si sistemul de achitare online a darilor functioneaza tot de joi, asadar cei care vor sa plateasca fara a se deplasa la casierie, pot face acest lucru.
Pentru plata integrala a taxelor locale pâna la 31 martie se obtine o bonificatie de 10 la suta. In judet, ramân inchise pâna pe 11 ianuarie ghiseele de la Onesti si pâna pe 15 ianuarie cele de la Buhusi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Stimata redactie!

  Va rugam sa ne informati daca mai putem obtine USER si PAROLA pe ghiseul.ro si fara sa ne deplasam la sediul Directiei Taxe si Impozite!
  In trecut( anul 2014 ) se trimitea un simplu e-mail la adresa dtilbacau@yahoo.com si primeai reply cu aceste date de acces. In anul de gratie 2016 se pare ca aceasta adresa nu functioneaza, ca doar nu suntem prosti sa simplificam lucrurile, noi trebuie intotdeauna sa ne punem bete-n roate……………….
  Poate reusiti sa ne lamuriti daca mai au stimatii nostri fuctionari publici o alta adresa de e-mail in acest scop.
  Multumim anticipat!
  Cu stima,
  George C.

LĂSAȚI UN MESAJ