Vineri, 29 mai 2020, în spaţiul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu”, se va desfășura a XXIX-a ediție a „Salonului de Primăvară al Artei Naive”, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău și Centrul de Cultură „GeorgeApostu”.

„Salonul de Primăvară al Artei Naive” continuă şi diversifică acţiunile de susţinere şi punere în valoare a artiştilor naivi din diferite zone ale ţării, aducând în atenția publicului peste 130 de lucrări de artă plastică (pictură și sculptură) aparţinând a 45 de creatori de artă naivă din nouă județe ale țării (Alba, Iași, Suceava, Brăila, Bihor, Caraș-Severin, Galați, București, Bacău).

Juriul, alcătuit din personalități artistice din domeniu și prezidat de artistul plastic dr. Aurel Stanciu, va decide asupra celor mai valoroase lucrări, autorii fiind răsplătiţi cu premiile acordate de cele două instituţii organizatoare.

Cu această ocazie va avea loc lansarea volumului „Decemianuarie. O panoramă a tradițiilor de iarnă – județul Bacău”, coordonator conf. univ. dr. Ioan Dănilă.

Realitatea pandemică cu care, încă, ne confruntăm, mai mult sau mai puțin colorată sau naivă, determină cele două instituții organizatoare să își continue activitatea în mediul on-line, punând la dispoziția utilizatorilor de platforme și deviceuri electronice materiale care reflectă actuala ediție a Salonului de Artă Naivă. Prin urmare, filmul realizat în cadrul acestui eveniment cultural va fi prezentat pe pagina de facebook a celor două instituții, pe data de 29 mai 2020 și va include: prezentarea expoziției Salonul de Artă Naivă, ediția a XXIX-a, alocuțiuni susținute de Florin Zăncescu, director al Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău, de Gheorghe Popa, director general al Centrului de Cultură „George Apostu” și o prezentare a cărții „Decemianuarie. O panoramă a tradițiilor de iarnă – județul Bacău”, realizată de conf. univ. dr. Ioan Dănilă, în calitate de coordonator al volumului apărut în 2019, la editura „Egal”.

Cu această ocazie, Centrul de Cultură „George Apostu” anunță și deschiderea Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu” și a Muzeului în aer liber „Grădina cu Statui”, în data de 02. 06. 2020, în condițiile respectării recomandărilor și normelor instituite în situația de alertă, conform art.44 din Legea 55/2020 și ord. nr.1.731, din 15 mai 2020, condiții care pot fi consultate de afișele plasate la loc vizibil, la intrarea în cele două muzee. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în muzeu.

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu”, în care acesta sărbătorește 30 de ani de la înființare, se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.


PUBLICITATE