Desi initial, Adrian Curaj, ministrul Educatiei a declarat ca de anul acesta nu se mai accepta inscrieri in clasa I, fara ca in prealabil copiii sa fi urmat si clasa pregatitoare, saptamâna aceasta a revenit si a transmis o derogare de la aceasta decizie.

Asadar, pâna pe 28 februarie, copiii care implinesc vârsta de 7 ani, pâna la 31 august inclusiv, si care nu sunt inscrisi in invatamântul primar in anul scolar in curs (clasa zero), se pot inscrie direct in clasa I.

„Aceste inscrieri se fac insa cu respectarea unor conditii. In primul rând, parintii trebuie sa depuna o cerere in acest sens la scoala, iar copiii pot fi inmatriculati in clasele I deja existente, dar numai in limita locurilor disponibile. In plus, trebuie respectata si conditia privind numarul maxim de elevi pe clasa, respectiv 25. Ulterior, aceste cereri sunt analizate, iar aprobarea finala va aparitine Ministerului Educatiei.”
prof. Mandita Ciotlos, inspector scolar pentru invatamântul primar

(foto)

Informatiile cu privire la locurile disponibile la clasa I sunt puse la dispozitia parintilor de catre unitatile de invatamânt. Depunerea solicitarilor de inscriere in clasa I se face direct la unitatea de invatamânt, fara posibilitatea completarii dosarului online.

In solicitarile ce vor fi depuse, parintele (tutorele) trebuie sa mentioneze cauza amânarii inscrierii in invatamântul primar (in clasa pregatitoare). Se depune o singura solicitare, fie la scoala de circumscriptie, fie la o alta scoala din lista unitatilor de invatamânt cu locuri disponibile. Dupa ce se aproba cererile, inscrierile efective se vor face in perioada 11 – 16 martie 2016.

[/lock_content]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ