Raducu Tamas mizeaza pe sprijinul publicului la duelul cu HCM Constanta

Handbal masculin/ Portarul Stiintei MD, Raducu Tamas, prefateaza confruntarea de vineri, cu HCM Constanta

Cioc! Cioc! Partida dintre Stiinta Municipal Dedeman Bacau si HCM Constanta bate la poarta Salii Sporturilor. Dar si la poarta aparata de Raducu Tamas, unul dintre cei mai in forma jucatori ai bacauanilor. “E derby-ul pe care il asteptam cu totii, jucatori si spectatori”, spune Tamas despre confruntarea programata vineri, de la ora 18.00, in cadrul etapei a zecea a Ligii Nationale de handbal masculin. “Ne dorim foarte mult victoria deoarece avem mai multe revanse de luat”, completeaza portarul bacauan.

– Raducu, in ultimii ani, Stiinta Municipal Dedeman- HCM Constanta era partida care aducea fata in fata principalele, daca nu chiar singurele candidate la titlul de campioana. Cum ar putea fi caracterizata intâlnirea de acum?

PUBLICITATE

– Intr-adevar, in ultimele trei editii de campionat, noi si Cobstanta eram singurele pretendente la titlu. Acum, s-au mai schimbat datele problemei. Pe de o parte, atât noi, cât si Constanta ne-am primenit loturile, iar pe de alta parte, au mai aparut si alti jucatori la masa la care se decide titlul. Chiar si in aceste conditii, insa, Stiinta – HCM Constanta continua sa fie un derby. Un derby pe care il asteptam cu nerabdare. Dincolo de bani, bugete, loturi sau alti factori, ramâne orgoliul. Iar orgoliul nostru trebuie hranit deoarece Constanta ne-a cam suflat trofeele de sub nas. Prin urmare, avem ceva revanse de luat.

– Putem spune ca vineri se intâlnesc doua echipe aflate in deriva? E corect termenul?

– Daca este sa facem raportul rezultate- ambitii, da, cred ca e corect termenul. Având in vedere potentialul nostru, nu ne ramâne, insa, decât sa demonstram ca meritam sa fim mai sus.

– Ce ne-ar putea arata meciul de vineri?

– Din start, trebuie sa admitem ca este un meci deschis oricarui rezultat. Apoi, asa cum am mai spus, se intâlnesc doua formatii care, in ciuda remanierilor din vara, vor incerca sa demonstreze ca sunt indreptatite sa traga in continuare, la titlu. Eu sper ca acest joc sa arate ca suntem peste Constanta.

-Pica bine acest meci dupa perioada de intrerupere a campionatului?

-Sincer, nu, nu pica deloc bine. As fi preferat ca dupa aceasta perioada de intrerupere sa fi intâlnit un adversar mai modest. Asta e, nu avem ce face, trebuie sa ne adaptam situatiei.

– Comparând garnitura actuala a campioanei cu cea din sezonul precedent, te bucuri ca nu-i mai ai ca adversari pe…

-Fara indoiala, pe Simicu, Csepreghi si Criciotoiu. Toata linia lor de noua metri imi dadea si ne dadea mari batai de cap. Faptul ca doi dintre ei au plecat in Bundesliga, iar cel de-al treilea in Franta, adica doua campionate foarte tari, le certifica, o data in plus, valoarea.

-In aceste conditii, care ramân principalele puncte forte ale constantenilor?

-Inainte de toate, poarta. Poarta lor a fost mereu la inaltime. Asadar, a ramas poarta si, un alt atu al lor este ca se bazeaza pe un nucleu care evolueaza de multa vreme impreuna. Aa, si ar mai fi ceva: faptul ca unii jucatori de la ei au reintrat in circuitul echipei nationale le poate da o motivetie suplimentara.

– In ultima vreme ai facut niste meciuri foarte bune contra Constantei. De altfel, randamentul tau general este unul foarte ridicat. Cum s-ar explica acest vârf de forma sportiva?

– Prin numarul mare de meciuri jucate. Si faptul ca mi s-au acordat multe minute de joc. Sigur, antrenamentul e antrenament, dar tot meciul are cel mai important rol. Sper ca si vineri sa-mi aduc contributia la ceea ce ne dorim sa fie o victorie impotriva campioanei.

– Chiar, cum trebuie sa jucam pentru a invinge formatia de pe Litoral?

-Pragmatic. Sa nu le vindem mingi si sa profitam de ocaziile noastre.

– Un mesaj pentru public?

– Adevarul este ca in ultima vreme nu am mai avut acelasi aflux de spectatori. Prin urmare, tot ce imi doresc este ca suporterii nostri sa vina la sala. Alte cerinte nu am; daca vin la sala, oamenii stiu foarte bine ce au de facut, asa cum au demonstrat-o in nenumarate rânduri. Nu spun un secret amintind ca publicul bacauan este al optulea nostru jucator.

– Având in vedere ca vineri se intâlnesc vice-campioana si campioana en titre, spune-ne, pe final, ce sanse are Stiinta la titlu in aceasta editie?

-Tinând cont ca numarul pretendentelor a crescut, sansele s-au diminuat. Nu se mai impart la doi, ca in anii trecuti, dar asta nu inseamna ca dorinta noastra de a lua un titlu a scazut. Dimpotriva, ne dorim foarte mult sa iesim campioni si vom lupta pentru asta. Se va vedea si vineri, la derby-ul pe care il asteptam cu totii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ