Valerian Vreme

Valerian Vreme, deputat de Bacau si presedinte al judetenei PMP, a avut o intrevedere, miercuri, cu Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, pe tema schimbarii directorilor de scoli din judetul Bacau. Tot miercuri, Vreme a depus o interpelare, in care critica aceste schimbari.

“Mi-au venit mai multe semnale, atât din presa locala, cât si de la cadre didactice si asociatii ale parintilor de la diferite scoli din judet si am aflat despre aceasta situatie anormala, a schimbarii directorilor de scoli pe criterii politice, si nu in urma unor evaluari corecte. Aceste schimbari arbitrare ale managerilor de scoli, licee, colegii nu pot avea efecte benefice.

Nu putem vorbi despre un plan de management coerent, despre o viziune, despre performanta actului de conducere, daca aproape la fiecare inceput de an scolar directorii si directorii adjuncti sunt inlocuiti cu altii.

PUBLICITATE

Ca politician, nu am agreat niciodata o asemenea practica si nu am incurajat nicio schimbare de director de scoli dupa alte criterii decât cele ce tin de competenta”, a precizat Valerian Vreme.

Deputatul, membru al Comisiei pentru invatamânt, stiinta, tineret si sport, i-a solicitat ministrului Educatiei sa respecte Legea Educatiei, care prevede organizarea de concursuri pentru desemnarea directorilor.

Vreme afirma ca schimbarile au fost facute “exclusiv pe criterii politice, persoanele propuse pentru a ocupa functii de director in scolile si liceele bacauane fiind astfel recompensate pentru serviciile aduse PSD.”

Ministrul Educatiei va analiza situatia din judetul Bacau si va verifica legalitatea si oportunitatea acestor schimbari, in regim de urgenta. Cel putin asa a promis.

“Din pacate, se pare ca mai sunt si alte judete in care se intâmpla astfel de chestiuni si a devenit o practica la nivel national numirea directorilor de institutii de invatamânt cu delegatie si schimbarea lor pe criterii politice”, a declarat deputatul Vreme.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Măi nene, din respect ptr funcția care ai îndeplinito într-un guvern, te rog frumos nu fi ipocrit.
  Este prima dată când auzi (vezi) schimbări pe criterii politice ???
  Ți-aș zice hai sictir, dar mă abțin.
  În toate județele, inclusiv județui d-ta, de la inspectorul șef în jos toate funcțiile sunt ocupate pe criteriu de apartenență politică.
  Se vede cu ochiul liber că ai școala băsiștilor nesimțiți, ipocriți și mafioți.
  Fi-țar chioru adracului !
  Ce interese te poartă prin gruparea mafiotă de-i zice PMP ????

 2. Peste tot se impanzeaste psd-ul. Numai oamenii lor, numai ei sa traiasca, altii Au scaparat intregul judet ( si tara) directiva de la centru. Sa se respecte legea !

LĂSAȚI UN MESAJ