Lucian Stanciu-Viziteu, deputat de Bacău din partea USR, a organizat vineri, 29 iunie, o conferință de presă în care a vorbit despre moțiunile depuse împotriva Guvernului Dăncilă și ministrului Lucian Șova, proiectele primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula, și campania „Fără penali în funcții publice”, prin care USR vrea să modifice Constituția.

Moțiunea împotriva Guvernului a căzut, dar există și părți bune, și părți rele, a afirmat deputatul USR. „Față de ultima moțiune inițiată de opoziție avem 11 voturi în plus, de la 155 la 166 împotriva Guvernului PSD. Am observat că cele trei partide – PSD, ALDE și UDMR -au ales în mod voit să facă zid în jurul domnului Liviu Dragnea, care este la a doua condamnare penală, și în jurul unui guvern incompetent, care a dus România la cel mai mare nivel de inflație din Europa, cu un ROBOR crescut și o devalorizare puternică a leului”, a declarat Stanciu-Viziteu, adăugând că USR va sta cu ochii pe acțiunile Guvernului.

Deputatul USR l-a criticat pe ministrul Transporturilor, băcăuanul Lucian Șova, că nu a inițiat niciun proiect major în cele șase luni care au trecut de la numirea în funcție, bilele negre fiind acordate pentru faptul că nu au intervenit schimbări în proiecte ca șoseaua de centură, podul din Onești, autostrada Bacău-Brașov și drumul din Slănic Moldova, rupt de viitură.

USR va căuta sprijin în județ

Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, a fost acuzat că a transferat responsabilitatea realizării unor investiții pe umerii Consiliului Județean (CJ). E vorba despre Spitalul Municipal și strada Aeroportului, pentru care au fost încheiate parteneriate cu CJ Bacău.

„La fel Compania de Apă, care a fost transferată la Compania Națională de Investiții. Insula de Agrement are ca termen de finalizare sfârșitul acestui an, dar nu a fost începută nici măcar decolmatarea”, a declarat Lucian Stanciu-Viziteu, adăugând că, în situația asta, și primarul ar trebui să se transfere în altă funcție.

Deputatul a afirmat că administrația locală refuză să avizeze instalarea unui cort în care USR să strângă semnături în sprijinul campaniei „Fără penali în funcții publice”. Mai multe despre această „inițiativă cetățenească” a povestit Sebastian Cernic, protestatar și, de puțină vreme, membru al USR.

El a explicat că sunt necesare 500.000 de semnături, din care s-au strâns 250.000. USR Bacău are o cotă de 20.000, dar a adunat doar 3.000.

„Am întâlnit pe stradă mulți oameni care au spus «Domnule, nu se schimbă nimic chiar dacă strângeți semnăturile!» Eu vreau ca toți să înțeleagă că se pot schimba lucruri în România prin implicare”, a explicat Sebastian Cernic.
De luni, reprezentanții USR Bacău vor merge în județ pentru a promova campania „Fără penali în funcții publice” și a strânge semnături în sprijinul acesteia.

Alte articole