Miron Smarandache, deputat de Bacau, arata ca o potentiala investitie in domeniul bursier românesc, un segment extrem de evoluat pe plan mondial, te determina sa ai mari rezerve deoarece, conform specialistilor, România este o piata prea scumpa din cauza valorii comisioanelor practicate atât de catre institutii, cât si de intermediari.

“Chiar presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru, sustine ca legile bursei sunt facute fara prea multa consideratie pentru investitori si emitenti, fapt ce ar favoriza speculatiile pe termen scurt”, afirma deputatul.

De asemenea, unii antreprenori de succes prefera sa-si investeasca banii in strainatate, in lipsa unor mecanisme concrete de functionare ale Bursei românesti, in conditiile in care procesele de listare sunt minime. Sistemul bursier autohton “este dominat de ambiguitati si contradicţii”, fiind construit mai degraba pentru speculatii pe termen scurt, decât pentru investitiile serioase, care pot aduce beneficii intr-un timp mai indelungat.

In acest context, Miron Smarandache are o intrebare pentru Dan Radu Rusanu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF): “Când va face ASF o analiza profunda si profesionista asupra mecanismelor bursiere românesti, pentru armonizarea legislatiei acestora la sistemele performante care functioneaza in tarile din Uniunea Europeana?”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ