1 Ce vă motivează în viață?
Lucrul cel mai important care mă motivează în tot ceea ce fac, este dorința de a fi mai bun decât am fost ieri. Anul 2021 vine cu provocări noi, provocări care cer competențe și abilități pe măsură.

2 Care este filmul dvs. favorit sau filmul cu un puternic impact emoțional asupra dvs.?
„Click-zapând prin viață” (2006) este unul din filmele preferate, acesta are un mesaj puternic, și anume faptul că timpul este de neîntors, cât de importantă este familia, cei din jurul nostru, și că lucrurile mici, insignifiante pentru noi uneori, dau sensul vieții.

– Rezumați anul 2020 în trei cuvinte!
– Muncă. Echipă. Rezultate.

3 Cum arată un weekend perfect? Care sunt activitățile dvs. preferate în weekend.
Un weekend plin de activități recreative alături de familie, de cei dragi mie.

4 Ce carieră ați visat să alegeți în copilărie?
Mi-am dorit o carieră militară.

5 Cum vedeți Bacăul în 5-10 ani?
Bacăul merge în direcția potrivită. Cu schimbările actuale, de personal, mentalitate, viziune, Bacăul are șansa schimbării în bine, trebuie doar fructificată această șansă. Pe termen scurt, văd Bacăul în concurență cu orașul Iași, pe termen lung, văd Județul Bacău, a doua economie consolidată din regiunea Nord-Est.

6 Care este ultima carte citită? Carte tipărită sau e-book? Ce carte ați recomanda?
Ultima carte citită de mine este cea a autorului Henry Kissinger – „“Diplomația”, iar „Fundația” de Isaak Asimov o pot recomanda oricui ar dori să cunoască o altă viziune asupra societății umane.

7 Ce personalitate din istorie sau din lumea contemporană v-a fost model?
Hannibal Barca.

8 Ce sport credeți că este reprezentativ pentru Bacău?
Avem mai multe sporturi reprezentative, fotbalul, handbal, volei, gimnastică, chiar dansul sportiv. Deși există o istorie bogată în fotbal, voleiul feminin este cel care a adus cele mai multe satisfacții (echipa feminină de volei Știința Bacău este multiplă campioană națională a României, câștigând campionatul în sezoanele 1997-1998, 2004-2005, 2012-2013 și 2013-2014, echipa fiind una din cele mai titrate din țară).

9 Cum poate un cetățean să abordeze un ales pentru a-i prezenta un proiect sau o cerere?
Pot răspunde în nume personal, pe mine mă pot contacta prin diverse metode (prin email, telefon, cabinet parlamentar, sediul de partid), toate datele sunt publice. Pun mare preț pe transparență, cred că este atuul meu și al al colegilor USR/PLUS, consider că doar așa putem lucra eficient, corect și în interesul cetățenilor.

10 De ce ați intrat în politică?
Politica pentru mine este un mod de a face lucrurile să funcționeze. Am activat voluntar în diferite organizații, convins că pot contribui la dezvoltarea comunității mele din care fac parte. Voluntariatul m-a pregătit pentru politcă, astfel am înțeles că de pe bancă sau de acasă nu pot schimba nimic. Politica este un pas înainte, vorbim aici de un alt nivel, vorbim de o activitate care își produce efectele prin inițiativele legislative depuse. M-am implicat activ în Platforma România 100, manifestul meu a fost și manifestul platformei, o Românie fără hoție, o clasă politică responsabilă, o Românie în care fiecare muncește și este plătit cinstit, o Românie sănătoasă.

 

11 Care este viziunea dvs. cu privire la guvernarea locală?
Viziunea mea de guvernare locală pleacă de la o schimbare radicală de optică administrativă, lucru care s-a și întâmplat de la câștigarea Primăriei Bacău de către candidatul USR/PLUS Bacău. Viziunea colegului meu este și viziunea Alianței USR/PLUS Bacău, avem foarte multe probleme de rezolvat: infrastructură nesatisfăcătoare, accesul dificil la oportunități de dezvoltare afaceri și la locuri de muncă decente, mai aproape de casă, transport public insuficient și de slabă calitate, lipsă de transparență instituțională, un sistem școlar deficitar, lipsa echipărilor edilitare, costul ridicat al vieții. Soluțiile există, avem și oamenii potriviți, rămâne să vedem și rezultatele.

12 Care este cea mai mare problemă a Bacăului? Dar cel mai mare atu al Bacăului?
Problemele sunt multe și complexe, însă durerea cea mai mare este cea legată de infrastructură. Avem un județ frumos, dar ajungem cu greu la el. Atuul Bacăului îl reprezintă chiar băcăuanii, ei sunt cei care au demonstrat că pot face diferența, fie că vorbim de afaceri de succes (Bricolaj, Agricultură, Industrie), fie că vorbim de generațiile tinere, care reușesc să promoveze Bacăul, să uimească prin talentul lor, fiind premiati de N.A.S.A sau curtați de elita mondială.

13 Care ar fi proiectul de suflet pe care doriți să-l implementați în acest mandat?
Fără pensii speciale – eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.

14 Unde vă petreceți vacanțele?
Vacanțele întotdeauna includ locurile în natură, locuri încărcate de istorie și amintiri.

15 Vegetarian sau omnivor?
Omnivor.

16 Vârsta
46 de ani.

17 Familia
Sunt căsătorit și am 3 copii.

18 Profesia
Economist.

19 Studii
Diplomă de licență- Economist, Universitatea Bacău – Facultatea de Litere și Științe (1993 – 1997), Specializare Marketing.

20 Ce nu v-am întrebat dar doriți să răspundeți?
Care este viziunea mea despre un cetățean al anului 2021? La această întrebare aș răspunde doar cu trei cuvinte: implicare, responsabilitate, voluntariat.

Proiect coordonat de Răzvan BibirePUBLICITATE