Lucian Stanciu-Viziteu, singurul deputat de Bacău din partea USR, a organizat, joi, o conferință de presă în care a vorbit despre OUG 13, moțiunea de cenzură și Legea Bugetului. „Credem că este, în continuare, o presiune foarte mare în interiorul partidului pentru a trece această ordonanță”, a afirmat Lucian Stanciu-Viziteu, adăugând că „acest guvern și-a pierdut credibilitatea, chiar dacă a retras OUG 13.”

Deputatul a precizat că moțiunea a avut rezultatul așteptat, „însă a arătat că Dragnea și Tăriceanu nu au încredere nici măcar în proprii parlamentari”, referindu-se la faptul că aleșii PSD și ALDE nu au votat. Au fost 161 de voturi „pentru”, 8 „contra” și 33 anulate, cele ale UDMR. Ca să treacă moțiunea erau necesare 233 de voturi „pentru”.

Moțiunea a căzut, în schimb bugetul a trecut. „Legea Bugetului a fost votată după două zile maraton, în care au fost susținute și votate toate amendamentele respinse în comisiile de specialitate”, a declarat Stanciu-Viziteu, precizând că parlamentarii și-au susținut amendamentele la tribună chiar dacă știau că nu au nicio șansă, unii pentru a putea raporta în teritoriu că și-au făcut datoria, alții chiar sperând că vor reuși să-i convingă pe colegi să le voteze.

„O mare victorie a fost aprobarea amendamentul depus de USR, care se referă la repunerea în funcțiune a câtorva articole din Legea Finanțelor Publice, articole eliminate de OUG 9”, a afirmat deputatul. Înainte de apariția acestei ordonanțe, cheltuielile erau respectate întocmai, ca sume și destinații. Aceste restricții, eliminate de OUG, au fost reinstaurate.

Deputatul USR susține că bugetul este nerealist, bazat pe niște creșteri extrem de optimiste: „Este posibil să ne apropiem de un grad de îndatorare de 40 la sută și să depășim asumarea de deficit de 3 la sută.” Lucian Stanciu-Viziteu a spus, în final, că e deschis în a colabora cu toți parlamentarii băcăuani și va susține toate inițiativele care sunt în interesul județului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Cred ca ai avut si timp sa studiezi problema :))) nu prea cred, ca erai ocupat sa il trezesti pe colegul tau din somnul de voie :))) UNIUNEA SOMNOROSILOR ROMANI

  2. Uniunea Distrugeti Romania-un asa zis partid in care si-au gasit loc niste lichele ca Gotiu Mihai, Cosette Chichirau, etc, rai de gura, nesimtiti si extrem de agresivi. Astia sunt niste nihilisti periculosi care nu stiu sa cladeasca ceva; ei stiu doar sa conteste si sa darame, sa faca taraboi si sa discretiteze oamenii care li se opun. Cred ca multi dintre ei au probleme de natura psihica, sunt frustrati, dar printre ei sunt si o multime de oportunisti.

  3. Clovnul acela de Nicusor strica enorm din imaginea partidului. Individul, dupa cum arata si cum se comporta, da senzatia ca sunteti o adunatura de studenti ratati, care umbla prin parc si bat toba ca sa sperie ciorile.

  4. Toti politicienii cu state vechi vor incerca sa va discrediteze prin orice mijloace.Aveti si o presa ostila.Aparati-va,altfel veti fi o dezamagire pentru oamenii care v-au votat si ar vrea sa va mai voteze.

  5. Nerealist este prezenta voastra pe scena politica a tarii.Ati manipulat incorect lumea si v-ati folosit de sustinerea financiara frauduloasa a fortelor oculte externa.

LĂSAȚI UN MESAJ