1 decembrie 2023
EvenimentDeputatul Cristian Paul Ichim: Haos pe străzile din Bacău

Deputatul Cristian Paul Ichim: Haos pe străzile din Bacău

În plină vară toridă, la începutul vacanței, orașul Bacău arată ca un câmp de război. Din cauza lucrărilor începute de Primărie pentru instalarea pistelor de biciclete, tot traficul din oraș este dat peste cap. Nu există o planificare clară a intervențiilor, se lucrează pe mai multe artere simultan și mai ales pe ambele sensuri. S-au desființat foarte multe locuri de parcare și asta i-a pus în mare dificultate de cetățenii care nu mai au unde să își lase autovehiculele după o zi de muncă. În timpul lucrărilor s-au marcat foarte multe canale cu probleme, s-au făcut gropi în asfalt și apoi toată intervenția s-a oprit brusc, lăsând totul de izbeliște.

În unele zone ale orașului situația este mult mai gravă, deoarece pe lângă pistele de biciclete Primăria s-a apucat și de înlocuirea stâlpilor de iluminat. Pe lângă lipsa de viziune în planificare, lipsește și calitatea execuției. Sunt unele străzi, în care s-au făcut reparații cu câteva luni în urmă și deja au apărut găuri în asfalt, iar gurile de canal au rămas mai jos decât nivelul străzii, ceea ce pentru șoferi reprezintă o nouă grijă, existând riscul deteriorării autovehiculul.

Tot acest haos îi afectează enorm pe locuitorii orașului. Afară este foarte cald, se stă multe ore în trafic, oamenii sunt stresați, tensionați și asta le poate afecta atenția la volan, iar riscul unor accidente este iminent. Suntem deja la începutul vacanței de vară și foarte mulți băcăuani se întorc acasă, în concediu, din străinătate, iar asta va duce la intensificarea traficului. Ori în acest haos generalizat, siguranța rutieră și a cetățenilor este pusă la grea încercare.Ca de fiecare dată, Primăria Bacău nu își asumă responsabilitatea pentru situația creată. Continuă să paseze responsabilitatea pe alte entități, fără să conștientizeze cât de mult sunt afectați cetățenii. Așa ajungem la aceste situații de dezastru comunitar, când interesul celor responsabili pentru siguranța și confortul cetățenilor se îndreaptă mai mult către îmbunătățarea imaginii personale pe rețele de socializare și deloc spre grija pentru comunitate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri