10 decembrie 2023

Deputatul Cristian Ichim îl interpelează pe ministrul finanțelor pe tema facturilor

HomeActualitateDeputatul Cristian Ichim îl interpelează pe ministrul finanțelor pe tema facturilor

Deputatul Cristian Ichim îl interpelează pe ministrul finanțelor pe tema facturilor

Ne găsim într-o situație de criză care trebuie tratată cu seriozitate și respect pentru cetățenii români, pentru că ei sunt cei care plătesc cu adevărat facturile deciziilor politice.
Creșterile tarifare provocate de războiul din Ucraina trebuie să fie transparente și orice modificare de cost justificată.
Mai mult, vreau să știm ce se întâmplă cu sumele suplimentare introduse în costurile de pe facturi și unde ajung acestea. Din acest motiv am adresat în calitatea mea de parlamentar mai multe întrebări Ministerului Finanțelor.
Consider că informarea corectă este un element necesar, fără de care nu poate exista o relație onestă între cetățeni și autorități.
Îi cer ministrului Finanțelor să ne explice detaliat care sunt sumele colectate de statul român din TVA-ul la energie, din accizele aplicate, din certificatele verzi și din acțiunile pe care le deține la companiile din energie. Vreau să aflăm și situația financiară a companiilor din energie, care au veniturile lor totale și profitul înregistrat în această perioadă. Imediat ce voi primi aceste răspunsuri, le voi face publice, pentru că e nevoie să înțelegem și să judecăm situația la rece și pe baza unor date concrete.
Statul român este deficitar în comunicarea cu cetățenii pe care fie îi ignoră, fie îi consideră nesemnificativi în rolul lor social. Acest tratament trebuie să înceteze pentru că, dincolo de respectul pe care statul îl datorează cetățenilor, ne mai aflăm și într-o situație de criză și fiecare dintre noi are nevoie să înțeleagă de ce e nevoie să facă sacrificii și că dimensiunile acestor sacrificii sunt calculate corect, nu pe ascuns de niște funcționari necunoscuți.
Cristian-Paul Ichim
deputat de Bacău

Alte titluri
Alte titluri

Presiunile Guvernului dau roade: scade numărul de porci din gospodăriile populației

Presiunea guvernamentală asupra gospodăriilor țărănești din România își face...

Dinamica demografică în județul Bacău. Sporul natural se menține negativ

Luna septembrie 2023 și primele nouă luni ale anului...

Lacul Galbeni: O bijuterie naturală și energetică la poarta Bacăului

Lacul Galbeni, situat la confluența râului Bistrița cu râul...

Ultimele știri