Deputatul PSD Costel Dunava spune că suma de 900.000 de euro care a fost propusă pentru ajutorarea schitului românesc de la Muntele Athos ar fi ajuns doar pentru repararea unui kilometru de drum, conform alocării făcute de Ministerul Transporturilor, prin bugetul 2021, pentru întreținerea şi reabilitarea drumurilor naționale. Banii nu au mai fost alocați după ce parlamentarii USR PLUS au votat împotrivă.

“Ştiam de mai demult că USR/Plus este un partid fără niciun Dumnezeu, dar mă întreb dacă autostrăzile din România stăteau în alocarea de 900.000 euro pentru schitul Prodromu de la Muntele Athos, în contra căreia au votat 31 de parlamentari ai acestei formațiuni… Domnule ministru Drulă, ați fi pornit cu aceşti bani construirea autostrăzii spre Moldova, că de terminat ştim bine că nici până în vecii vecilor n-o veți termina, potrivit propriilor afirmații?”, a întrebat Dunava.

Între cei care au votat contra poiectului se numără și doi parlamentari băcăuani – Cristian Ichim, care a votat împotrivă şi Teodor Lazăr, care s-a abținut, în acest caz abținerea echivalând cu un vot contra.

“Oare aşa cred Ichim și Lazăr că se vor dezvolta județul Bacău şi Moldova? Cu 900.000 euro tăiați de la un obiectiv istoric românesc aflat pe Sfântul Munte Athos? Mi-e tot mai clar că, în „progresismul” său deşănțat, USR/Plus este „paradisul smintiților” din politica autohtonă: o adunătură fără identitate politică, pusă pe distrugerea oricărei forme de cultură şi spiritualitate românească. În vreme ce la Bacău primarul USR/Plus face ipocrite „itinerarii spirituale”, afişându-se alături de înalte fețe bisericeşti, la Bucureşti trimişii băcăuani ai USR/Plus votează împotriva lui Dumnezeu şi a credinței. Nimic mai fals şi mai odios.” a mai spus deputatul Costel DunavaPUBLICITATE