“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată,
sub control judiciar pe cauțiune, a inculpaților BĂDĂRĂ MARCEL, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență si CIUBOTARU LUCIAN – MANUEL, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la trafic de influență”, se arata intr-un comunicat al DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut ca la data de 15 februarie 2016, inculpatul Ciubotaru Lucian, deputat în Parlamentul României, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Bădără Marcel și i-a solicitat acestuia să intervină pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceștia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

Buletinul de analize respectiv îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte și Ciubotaru Lucian. La data de 12/13 februarie 2016, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliție și testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

PUBLICITATE

Pentru a fi emis acel buletin, în condițiile arătate mai sus, inculpatul Bădără Marcel a pretins suma de 1.000 euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind în aceeași zi, prin intermediul inculpatului Ciubotaru Lucian, suma de 4.500 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arata in comunicatul DNA.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ