Parlamentarul băcăuan PSD Ana-Maria Cătăuță a fost ales, astăzi, vicepreședinte al Camerei Deputaților. Născută în 1985, Ana-Maria Cătăuță a fost aleasă deputat la alegerile de anul trecut. S-a născut în comuna Stănișești.

A a fost director de relații externe în cadrul Băncii Mondiale, a avut o bogată activitate în consultață atât în țară cât și peste hotare. Este absolventă a Facultatii de Știinţe Politice – secţia engleză, a Universității Bucureşti.Alături de ea, a mai fost ales, din partea PSD, ca vicepreședinte al Camerei Deputaților și Daniel Suciu.

Cei care au deţinut funcţiile de vicepreşedinţi ai Camerei din partea PSD, Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila, şi-au dat demisia, la fel şi Daniel Suciu, din funcţia de secretar al Camerei, şi Marius Budăi – din funcţia de chestor. Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila şi Marius Budăi urmează să facă parte din noul guvern.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, marţi, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ. Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban.

Conform Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe toată durata legislaturii.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE