Deputatii bacauani nu inteleg ca cetatenii, cei care din patru in patru ani le deschid usa Parlamentului si le asigura o remuneratie frumusica, au dreptul sa obtina informatii de interes public. Au dovedit asta votând impotriva unui proiect care elimina taxa pentru eliberarea documentelor, taxa care vine in contradictie cu prevederile Legii 544/2001 privind accesul liber la informatiile publice.

Aceasta stipuleaza: “Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatie de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia României si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul României”.

Proiectul care elimina taxa a fost initiat de senatorii bacauani Dragos Luchian si Marcel Bujor. In Camera Deputatilor, la votarea proiectului, lipseau Constantin Avram, Lucian Sova si Iulian Iancu, arata reprezentatii asociatiei RYMD, care ii monitorizeaza pe alesi. Deputatii prezenti au votat “pentru respingere”.

E vorba despre Lucian Ciubotaru, Viorica Marcu, Ion Melinte, Cosmin Necula, Ionel Palar, Miron Smarandache, Gabriel Vlase si Valerian Vreme. Proiectul depus de Marcel Bujor si Dragos Luchian propunea abrogarea unui alineat din Legea 544, mai exact eliminarea obligatiei solicitantului informatiilor de a suporta costul serviciilor de copiere a documentelor detinute de institutia publica.

In motivatie, cei doi senatori au aratat ca “in practica, multe dintre autoritati si institutii se ascund dupa introducerea unor taxe de xerocopiere in cuantumuri foarte mari, astfel incât solicitarea de copii dupa documente publice este descurajata din start”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Cu greu acesti indivizi pot fi numiti oameni…..cind esti corect si responsabil nu-ti trebuie imunitate. Din pacate se pare ca trimitem in Parlament toate lichele cu interese de grup sau de partid si maii putin sa reprezinte interesele cetateanului. Inca odata se confirma ca in partidele politice se aduna toata pleava societati,toti ratatii…..

 2. Parlmentarilor,primarilor ati uitat ca suntati in slujba cetateanului ? si nu invers ?
  Banii publici pe care-i gestionati sun ai nostrii , trebuie sa ne dati socoteala ce ati facut cu ei.
  Va este teama de coruptie si abuz in functie ?
  Uite de asta trebuie limitate mandatele ,ca sa nu mai puteti fura.
  RUSINICA !

 3. Urata reprezentare avem in parlament cu asemenea indivizi incapabili .Ce slujba a cetateanului cum scria cineva? Acestia au o singura tinta :imbogatirea cu orice chip chiar daca trebuie sa calci pe cadavre. Daca s-ar analiza performantele lor in specialitate (cred ca unii dintre ei nici nu cunosc semnificatia cuvantului),se va vedea nimicurile din care sau transformat in “reprezentati ai natiei . Cineva scria” RUSINICA”,eu spun sa le fie RUSINE MARE sa calce prin Bacau (destul de rar de altfel) .

LĂSAȚI UN MESAJ