21 septembrie 2023

Deputat Ionel Floroiu: ”După Viziteu, potopul! Un împrumut cât bugetul Bacăului și taxe mai mari pentru băcăuani pentru următorii 15 ani!

HomeActualitateDeputat Ionel Floroiu: ”După Viziteu, potopul! Un împrumut cât bugetul Bacăului și taxe mai mari pentru băcăuani pentru următorii 15 ani!

Deputat Ionel Floroiu: ”După Viziteu, potopul! Un împrumut cât bugetul Bacăului și taxe mai mari pentru băcăuani pentru următorii 15 ani!

Din păcate, Lucian Daniel Stanciu Viziteu își continuă aventura inconștientă la conducerea Primăriei Bacău, folosind strategia pământului pârjolit. Am rămas stupefiat de faptul că acest primar, care nu a reușit să finalizeze vreun proiect important după mai bine de doi ani de mandat, încearcă să atârne un bolovan greu de gâtul băcăuanilor: două credite bancare în valoare de 340 de milioane de lei, plus dobânzi!

Bugetul consolidat al municipiului Bacău, format din diverse taxe, chirii, impozit pe clădiri, auto, etc. este de aproximativ 370 de milioane de lei, adică cât vrea să împrumute primarul din bancă. Pentru băcăuani ar urma 15 ani în care să plătească creditul, cu tot cu dobânzile record, ceea ce ar însemna taxe și impozite mai mari pe capul fiecăruia.

Orașul mai primește aproximativ 100 de milioane de lei la bugetul de stat și peste 30 de milioane din cote defalcate, pentru investiții. Mai mult, proiectele europene au finanțarea asigurată iar vina pentru faptul că nu s-a implementat nimic îi aparține adormitului de primar.În 2019, administrația PSD de la acea dată a reușit să obțină finanțare de la Uniunea Europeană pentru proiecte de mobilitate urbană de peste 40 de milioane de euro.

Urmau să fie făcute investiții pentru realizarea unor coridoare pentru deplasări nemotorizate în tot orașul și modernizarea infrastructurii transportului public în comun. În 2020, la conducerea Primăriei Bacău s-a instalat tandemul USR-PNL Viziteu-Miroșeanu. În afară de demolarea unor garaje, niciun proiect major nu a fost dus la bun sfârșit.

Proiectele de mobilitate urbană au termen de implementare până la sfârșitul acestui an. Potrivit ultimelor raportări, acestea sunt la un grad fizic de realizare de maxim 5%. Practic, banii europeni sunt aproape sigur pierduți!  De fapt, prin acest credit de aproape 70 de milioane de euro, dorit de Viziteu, urmează să plătim din banii noștri proiectele pentru care era asigurată finanțarea europeană.

Un alt motiv pentru care administrația Viziteu-Miroșeanu nu are suficienți bani la buget este neglijența de la Direcția de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Bacău. Curtea de Conturi a descoperit abateri și nereguli grave, care au prejudiciat municipiul Bacău cu 20,1 milioane de lei, făcute de funcționarii Primăriei Bacău, instituție care din 2020 a ajuns ca un ”sat fără câini”.

Primare Viziteu, măcar în al 12-lea ceas, îți cer să fii chibzuit și să respecți legea! Un grad mai mare de colectare a taxelor și impozitelor locale ți-ar aduce suficienți bani la buget pentru investiții. Ai angajat toți membrii USR în Primăria Bacău și le-ai mărit leafa, asta în timp ce băcăuanilor de rând le-ai crescut taxa de salubritate și impozitele.

Alți primari reușesc să atragă finanțări europene și naționale, se zbat pentru comunitățile lor, depun proiecte la Compania Națională de Investiții și la Administrația Fondului pentru Mediu.

Ce au ei, dom’le Stanciu Viziteu și tu nu ai? Pricepere, chibzuință, hărnicie, experiență, bun simț?

Ionel Floroiu, deputat de Bacău

 

 

 

Alte titluri
Alte titluri

Lucrările la proiectele de mobilitate din Moinești se apropie de finalizare

Primăria Moinești a emis un comunicat de presă pentru...

Se inaugurează Sala de sport din satul Șesuri (Măgirești)

În satul Șesuri, al comunei Măgirești, va fi inaugurat...

Podul lui Ștefan cel Mare intră în reparații

Având în vedere că, patrimoniul cultural construit se află...

Fiul și-a reclamat tatăl că a încălcat ordinul de protecție

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Secţiei 10...

Ultimele știri