Peste 150 de articole pirotehnice, care urmau să fie comercializate către cetățeni, au fost confiscate de polițiști în urma unei acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale în domeniu.

La data de 24 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor Legii 126/1995 privind comercializarea articolelor pirotehnice.

În cadrul acțiunii, în municipiul Bacău, a fost depistată o persoană de sex feminin de 43 de ani, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre vânzare, către persoane fizice, fără drept, articole pirotehnice din categoriile 2 si F2.

PUBLICITATE

Polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor 92 baterii de artificii din categoriile 2 și F2.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

De asemenea, în municipiul Moinești, polițiștii au depistat, în flagrant, un tânăr de 28 de ani, din localitate, care avea asupra sa, în vederea comercializării, 60 de petarde.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de efectuarea şi deţinere fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ