Pe Stadionul Municipal, nimic nu pare sa se fi schimbat in ultimul an. Si, totusi, a aparut ceva nou: pe marginea suprafetei ce va deveni cândva terenul de joc au crescut buruieni. Sa tot aiba vreun metru inaltime.

E dezastru la tot pasul, iar tribuna oficiala vegheaza orb, de deasupra. La cum arata acum, stadionul pare sa aiba nevoie de o demolare, in loc de o refacere pe aceeasi structura. Intr-o zi, am vazut si un domn echipat sportiv care incerca sa faca jogging, dar a abandonat rapid, fiindca nu e usor sa alergi prin stratul de pietris turnat in locul pistei. Cândva, pe stadion se adunau zeci de alergatori amatori ca sa isi lase acolo kilogramele in plus sau sa isi intretina conditia fizica.

Bacaul nu mai are, din pacate, nici stadion demn de un mult prea trâmbitat oras european, dar nici echipa de fotbal. Cea actuala e schioapa, cu jucatori neplatiti, care uneori nu are bani nici sa achite arbitrii. Au fost vremuri si mai bune, când, ca suporteri normali, ca patrioti municipali ce suntem, mergeam cu pasiune la meciuri, iar competitia ne punea adrenalina in miscare.

PUBLICITATE

A trecut timpul. Stadionul a intrat in renovare, lucru bun de altfel. Dar, la fel ca si proiectul Salii Polivalente, ingropat de câtiva ani intr-o enorma fundatie, s-a poticnit. Termenele de executie au trecut unul dupa altul, in proiectele de buget s-au tot prins fonduri pentru refacerea gazonului, dar despre banii alocati si cei ce ar mai urma sa se cheltuiasca sefii administratiei locale vorbesc cu gura inchisa.

In schimb, nu ii doare gura sa spuna cum vom avea si tribune refacute, acoperite, cu instalatie noua de nocturna. Intrebat in vara trecuta unde isi va desfasura meciurile echipa orasului, in campionatul ce urma sa inceapa, antrenorul a raspuns, cu o naivitate dezarmanta, ca se va juca pe Stadionul Municipal, convins fiind ca lucrarile ar fi urmat sa fie finalizate. Evident, nu a fost cazul, iar buruienile ce tind nestingherite spre inaltimile cerului sunt raspunsul anticipat in cazul in care i se va pune aceeasi intrebare si vara aceasta.

Am vorbit doar despre fotbal, dar mai sunt si alte sporturi care ar avea nevoie de o arena unde sa se desfasoare in conditii omenesti. Si ar fi de amintit atletismul, fiindca tot de pe actualul stadion au plecat sa cucereasca lumea câtiva campioni cu performante estimate in aur.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ