Demisie la vârf la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău

Cei doi directori ai Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” și-au depus oficial demisiile la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău, deși intenția de a face acest pas a existat încă din primăvară.

Atât prof. Gabriel Andrei, director, cât și prof. Marian Popa, director adjunct, au invocat „motive personale” în luarea acestei decizii. Ambii vor mai sta pe această funcție până vineri, 15 iunie, inclusiv, când elevii de la toate nivelele de studii vor intra în vacanța de vară.

„Conform metodologiei, în situația vacantării unor funcții de conducere din școli, de director și/sau de director adjunct, până la organizarea unui nou concurs de către Ministerul Educației, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs, respectiv până pe 31 august 2018, în acest caz, se detașează în interesul învățământului pe aceste posturi cadre didactice care să corespundă postului, respectiv să fie titular în învățământ și să fie membru în Corpul experților în management educațional.

Numirea se face la propunerea inspectorului general, cu aprobarea Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Județean. Conform Contractului colectiv de muncă unic la nivel de ramură, pentru funcțiile de conducere, preavizul în caz de demisie este de 20 de zile calendaristice”, a explicat prof. Ida Vlad, inspector școlar general adjunct, pe partea de management instituțional.

Cine va face parte din noua conducere a Colegiului „Vrănceanu”? Nu se știe încă. Joi, 14 iunie, se va întruni Consiliul de Administrație la ISJ Bacău și atunci se va lua decizia finală. „În mod cert, colegiul nu va intra în examenul de bacalaureat fără directori la conducere. Este prioritatea mea. Până acum nu am niciun accept din partea colegilor profesori cu care am vorbit. Analizez foarte bine situația, pentru că vorbim de un liceu foarte bun, renumit pentru rezultate și vreau să cântăresc foarte bine acest lucru”, a declarat pentru Deșteptarea și prof. Florin Lazăr, inspector școlar general la ISJ Bacău.

Prof. Gabriel Andrei ocupă această funcție de 15 ani. Ultimul concurs pe post l-a susținut în toamna lui 2016. Prof. Marian Popa a fost director adjunct cu detașare, ultima numire a sa pe acest post fiind anul trecut, în condițiile în care la organizarea concursului nu s-a prezentat nimeni pentru această funcție. Ambii profesori sunt titulari la catedra de matematică.

Alte articole