In aceste zile, Universitatea „Vasile Alecsandri” a primit vizita unor profesori – lectori din Turcia, de la Universitatea Usak, Aegean Region, veniti in Bacau, printr-un parteneriat Erasmus, coordonat de prof. Bogdan Patrut, de la Facultatea de Stiinte, specializarea Informatica, in colaborare cu Lavinia Maria Kandilci.

Insotit de Durmus Koç si Süleyman Anil Yücesoy, prof. Utku Köse a predat studentilor bacauani mai multe ore de curs legate de o serie de algoritmi evolutionali si retele neuronale prin “Bio – inspired Computing”.

In paralel, oaspetii din Turcia au purtat discutii deschise cu “boboceii” de la Informatica (Liviu Sociu si Roxana Spatariu), au vizitat trei companii de IT din Bacau, dar au ajuns si in Iasi, unde au colaborat cu prof.univ.dr. Dan Cristea (Universitatea “Al.I.Cuza”) si prof.univ.dr. Mircea Georgescu (FEAA). Au fost interesati, in special, de Eminescu, Alecsandri, Al.I.Cuza, Stefan cel Mare si chiar de Dimitrie Cantemir, fiind impresionati de modul in care istoria noastra e transpusa in monumente si muzee.

Au observat, de asemenea, si pregatirea riguroasa a profesorilor din mediul academic care, desi tineri, stiu cum sa “tina” studentul aproape, dar i-au incântat si oamenii “foarte sociabili si primitori” din Bacau si Iasi.

Elena Ojog, studenta Facultatea de Litere, Universitatea “V.Alecsandri”PUBLICITATE