Cât fac adunate o medalie de argint si una de bronz? Doua de aur lipsa! Exercitiul nu si-a gasit locul intr-un concurs de matematica la nivel gimnazial, ci in cadrul Campionatului National de lupte greco-romane rezervat Seniorilor si desfasurat week-end-ul trecut, la Chiajna.

“A fost o experienta frustranta! Arbitrii ne-au furat aurul la doua categorii: la 55 de kilograme, acolo unde Alexandru Botez a obtinut doar bronzul si la 60, unde Constantin Bulibasa a fost nevoit sa se consoleze cu titlul de vice-campion dupa o finala cu cântec si cu decizii strâmbe”, a rabufnit antrenorul SCM Bacau, Sorin Tasca.

Arbitri pro Dinamo

Ambii medaliati ai SCM Bacau pregatiti de Ion Sarban si Sorin Tasca au fost tinuti departe de aur de binomul arbitraj-Dinamo Bucuresti. Astfel, Alexandru Botez, unul dintre cei mai autorizati pretendenti la titlu, in ciuda statutului sau de junior, a fost eliminat in semifinala, in urma unor decizii mai mult decât discutabile, de dinamovistul Marian Stoica.

PUBLICITATE

In ceea ce-l priveste pe Costica Bulibasa, revenit pe spatiul de lupta dupa o pauza indelungata cauzata de o accidentare la ligamente, acesta a fost invins in finala de titularul categoriei la lotul national, Virgil Munteanu, si el legitimat la Dinamo.

Memoriu la Federatie
SCM Bacau nu se va limita doar la acuze verbale la adresa arbitrajului de la Nationale. “Vom adresa un memoriu catre Federatie deoarece chestiile care s-au intâmplat la Chiajna in planul arbitrajului sunt intolerabile. Am fost carotati sistematic”, a spus Sorin Tasca.

Antrenorul bacauan este convins ca daca ar fi ajuns in finala, Alexandru Botez ar fi câstigat-o: “Titlul a fost cucerit de constanteanul Ciprian Grajdan, coleg la lotul national de juniori cu Botez. Dinamovistul Stoica a pierdut fara drept de apel in fata lui Grajdean, pe care Botez il invinge in mod constant la lot. Asta cred ca spune totul”.

Urmeaza Belfast
Sorin Tasca se poate plânge de arbitraj si in calitate de sportiv, nu doar de antrenor. “Am facut si eu parte din lotul de cinci sportivi si, la rândul meu, am simtim arbitrilor.

Daca in ceea ce ma priveste, n-am facut prea mare caz, in schimb in privinta lui Botez si Bulibasa nu putem lasa lucrurile la nivelul asta”, a declarat Tasca, pozitionat al saselea in ierarhia categoriei sale la Chiajna. La finalul acestei saptamâni, Sorin Tasca va lua drumul Irlandei de Nord, tara care va gazdui Campionatul Mondial de Politie si Pompieri.

“Voi participa si la lupte libere, dar si la greco”, a declarat bacauanul, care spera ca macar la Belfast unu plus unu sa faca doi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ