92 de absoventi ai Colegiului National de Arta „George Apostu” Bacau au iesit, miercuri, pe stazile orasului, de la ora 11.00, pentru a sarbatori bucuria finalizarii cu brio a anilor de liceu. O bucurie care a cuprins si corpul profesoral, intr-o atmosfera festiva.

Mars festiv. Fanfara militara. Profesori si absolventi, intr-un tot unitar. Baloane rosii, robe. Fericire, bucurie, lacrimi, regrete. Dar si amintiri frumoase, vise, sperante si planuri de viitor.

Toate, la cursul festiv al elevilor de clasa a XII-a, de la Colegiul National de Arta „George Apostu”, care, ieri, si-au luat ramas bun de la anii de liceu, mai intâi prin traditionala defilare prin centrul orasului si apoi, asa cum sta bine unor artisti, printr-un concert al absolventilor, la Sala Ateneu, incepând cu ora 13.30.

PUBLICITATE

Un spectacol din care unde nu au lipsit nici surprizele muzicale pregatite chiar de tineri pentru profesorii lor, printre care adaptari, compozitii proprii sau aranjamente muzicale speciale. A fost, in ansamblu, o adevarata zi de mare sarbatoare pentru cei peste 90 de elevi de clasa a XII-a de la „Arte” – 30 de la clasa de Muzica, 29 de la clasa de Arhitectura si 31 de la clasa de Arte Plastice.

Sefa promotiei 2015 a Colegiului National de Arta „George Apostu” este Adelina Sabau, de la clasa a XII-a A de Muzica, ce a finalizat anii de liceu cu media generala 9.90. „Am sperat la aceasta performanta, inca de când am intrat in liceu. Este o recunoastere a tot ce am realizat pâna acum, dar si un imbold pentru ce va urma”, ne-a spus Adelina. Este eleva colegiului inca din clasa a II-a.

Se declara indragostita de pian (si tine sa-i multumeasca pe aceasta cale profesoarei ei Stefania Vasiliu), iar din acest motiv studiile ei universitare vor fi la Conservatorul din Cluj – pe pian, desigur, dar si pe dirijat. „O stiu pe Adelina de 11 ani, de când a venit la noi in scoala.

I-am fost diriginta din clasa a V-a, apoi si la liceu, din clasa a IX-a. O eleva deosebita pe tot parcursul anilor de studiu. A fost lidera clasei, a participat la multe concursuri instrumentale, unde a obtinut multe premii, in special I. Plecarea ei, dar si a acestei generatii remarcabile de elevi vor crea, cel putin pentru mine, un imens gol sufletesc, dar si un mic gol profesional. Am tinut foarte mult la ei”, ne-a declarat emotionata si renumita profesoara a colegiului, doamna Silvia Pindaru.

Sarbatoarea artistilor va continua zilele acestea, vineri si sâmbata, cu „Primavara Artelor”, un Concurs National ajuns la a XVIII-a editie, in care si-au anuntat participarea 292 de elevi de la colegiile de arta din toata tara.

Vor fi premiati cei mai buni elevi pe toate sectiunile din competitie: canto-clasic, suflatori alama, percutie si lemne, muzica jazz, muzica usoara, muzica vocala traditionala româneasca, muzica de camera, teorie, solfegiu si dicteu, coregrafie si arte plastice. Probele de concurs se sutin, pe categorii, la Teatrul Muncipal „Bacovia” (dans), la Palatul Copiilor (muzica) si in Colegiul de Arta (teorie, arte plastice). Gala „Primavara Artelor” va fi sâmbata, la Sala Ateneu, cu incepere de la ora 15.00

[wonderplugin_gallery id=”255″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ