Din miile de firme inregistrate in Regiunea Nord-Est, doar câteva se evidentiaza prin profituri uriase. Pe lânga beneficiile economice proprii, ele sunt si cei mai mari angajatori si cei mai mari contribuabili la bugetul contributiilor de asigurari sociale. Nu toate firmele se pot lauda cu rezultate pozitive dupa încheierea unui an fiscal. Criza i-a facut pe micii afaceristi fie sa-si închida firmele, fie sa le suspende activitatea. Companiile mari însa, românesti sau cele sustinute de capital strain, au terminat anul 2012 pe profit. Primele companii din fiecare judet al Regiunii Nord-Est au obtinut anul trecut un profit cumulat de peste 126 milioane de euro.

Angajator mare, afaceri pe masura

Compania cea mai importanta din zona este, de departe, Dedeman, cu sediul la Bacau. Profitul net in anul fiscal 2012 a fost de 58,1 miloane de euro, la o cifra de afaceri de 541,7 milioane euro. Compania a avut anul trecut 5.711 angajati, in toate sediile si punctele de lucru pe care le are in aproape toata tara. De mentionat ca Dedeman a primit un premiu si pentru unele dintre cele mai corecte si transparente pe care conducerea o are fata de angajati. Tot in Regiune, lideri pe judetele unde sunt inregistrate sunt companiile: Delphi Diesel Systems Iasi (profit 27,3 milioane euro, cifra de afaceri 415,5 milioane euro, 2.071 angajati), Egger Suceava (15,7 milioane / 195,4 milioane / 464 angajati), Formens Botosani (3,37 miloane / 32,4 milioane, 617 angajati), TCE Trei Brazi Neamt (18,14 milioane / 103,6 miloane / 910 angajati), Rulmenti SA Vaslui (4,18 milioane / 52,5 milioane / 2.321 angajati).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ