19 aprilie 2024
ActualitateDECIZIE: Referinţa pentru funcţionarea şcolilor, pe scenarii, va fi ziua în care...

DECIZIE: Referinţa pentru funcţionarea şcolilor, pe scenarii, va fi ziua în care rata de infectare se modifică

Ministrul Educației a anunțat că toți elevii vor putea reveni la școală în localitățile care intră în scenariul verde chiar de a doua zi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, s-a modificat ordinul comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mia de locuitori.

Până acum, dacă o localitate scădea sub rata de un caz la mia de locuitori într-o zi la începutul săptămânii, decizia urma să fie luată abia vineri, pentru ca toți elevii să meargă la școală abia de săptămâna următoare. Prin această modificare, prezența fizică nediferențiată în școli se va putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1/1.000.

Decizia va fi luată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care va emite o hotărâre prealabilă, urmare a acordului dat de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică județeană. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân însă în vigoare, respectiv respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în cadrul școlilor, purtarea măștilor, dezinfectarea spațiilor și decalarea orarului/pauzelor pe clase pentru a se evita aglomerarea în interior, dar și în curtea școlii.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri