Avocată

Curtea de Apel a dat decizia finala in dosarul de luare de mita si fals in inscrisuri in care a fost trimis in judecata dr. Iulian Ichim. Instanta a respins ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau prin care contesta decizia primei instante de achitare a medicului.

Curtea de Apel a mentinut astfel sentinta penala data de Tribunal in februarie 2015, iar decizia este definitiva. In urma cu un an, instanta de fond a dispus achitarea dr. Ichim pentru infractiunile de complicitate la pretindere si primire, în îndeplinirea atributiilor, de foloase necuvenite si de fals în înscrisuri sub semnatura privata.

Dr. Ichim a fost trimis in judecata, in decembrie 2013, alaturi de un angajat al Directiei de Sanatate Publica (DSP) si o asistenta medicala din cadrul Spitalului Buhusi, intr-un dosar de rasunet in care procurorii vorbeau de o adevarata retea de falsificare de buletine de analize pentru angajati din mai multe societati comerciale. In toata aceasta retea, Vasile Vladut Pavel, functionar public in cadrul DSP Bacau, ar fi fost prima veriga, cel care i-ar fi constrâns pe agentii economici din judet, prinsi cu nereguli, sa cotizeze cu bani, pe de o parte, pentru a scapa de amenzi, dar si sa accepte o colaborare cu un anumit medic pentru intocmirea fiselor de aptitudini ale angajatilor.

PUBLICITATE

“Pavel a colaborat cu Ichim Constantin Iulian, medic specialist in medicina muncii, care a acceptat sa completeze fisele de aptitudini ale angajatilor fara a-i consulta si fara a-i examina, precum si cu Ciuperca Teodora Mihaela, asistent medical in cadrul Spitalului Orasenesc Buhusi, care completa in mod fictiv buletinele de analiza fara de care nu puteau fi finalizate fisele de aptitudini ale angajatilor societatilor verificate”, se spunea in rechizitoriu. Pentru a scapa de amenda, sustineau procurorii, firmele prinse in ofsaid trebuiau sa cotizeze cu cel putin 1.000 de lei la angajatul DSP.

Pe “lista clientilor” cu fise aranjate figurau si societati de alimentatie publica (brutarii) in care angajatii aveau obligatia sa-si faca analizele medicale periodic pentru a evita contaminarea populatiei cu anumiti virusi sau boli. Vasile Vladut Pavel si Teodora Ciuperca si-au recunoscut faptele si au fost condamnati definitiv la trei ani, respectiv doi ani de inchisoare cu suspendare. Dr. Ichim s-a declarat de la inceput nevinovat, sustinând, in apararea sa, ca legislatia ii permitea sa completeze fisele de aptitudini fara a examina personal angajatii si ca nu a comis nicio fapta penala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ