Prima competiție majoră din 2019, Campionatul Național de karate SKDUN, a adus și primele medalii în contul CS „Dan Botezatu” Bacău. Gruparea pregătită de Ionuț Cășeru a participat cu nouă sportivi la Naționalele derulate la București și a cucerit tot atâtea medalii. Antrenorul sportiv Cășeru s-a laureat campion național la Kumite +35 ani Open, trecându-și în cont și un argint la kumite seniori -68 kg.

De argint au fost și prestațiile lui Ioan Miron la kata juniori, Darius Lungu Robu la kumite -62 kg, cu precizarea că, fiind accidentat, nu a luptat în finală și, last but not least, Miruna Radu la kumite cadete -49 kg. Ioan Miron a cucerit și un bronz la kumite juniori -66 kg, la fel ca și Robert Coșerariu la kumite minicadeți -46 kg și Ana-Maria Rusu, atât la kata minicadete, cât și la kumite minicadete -50 kg.

Pe lângă karateka medaliați, CS „Dan Botezatu” s-a mai prezentat la Naționale cu Răzvan Băisan (kumite minicadeți), Serena Ciobanu (kumite minicadete) și Răzvan Cioltan (kumite cadeți).

„A fost o competiție grea, așa cum o arată și rezultatele, mai ales că nu toți sportivii mei au urcat pe podium. Am văzut împreună că mai avem mult de muncă, dar, cu toate acestea, sunt încrezător în perspectiva participării la Europenele de luna viitoare, din Muntenegru”, a declarat antrenorul Ionuț Cășeru.

Alte articole