Ediția 2018-2019 a Ligii Zimbrilor la handbal masculin a început sub semnul oaspeților. Trei dintre cele patru meciuri programate miercuri au fost câștigate de echipele vizitatoare. Printre învingătoarele zilei s-a numărat și CSM Bacău. La debutul absolut pe prima scenă, „CSMeii” au confirmat calculul hârtiei, impunându-se cu 24-22 (14-10) pe terenul Universității Cluj, echipă invitată de FRH în Ligă, în locul celor de la HC Vaslui, care s-au retras din campionat în vară din rațiuni financiare.

Chiar și fără cei patru stranieri Sadovyi (Ucraina), Bahdan (Belarus), Maksimov (Rusia) și Kurtes (Serbia), care încă nu și-au rezolvat problemele cu obținerea vizei, echipa antrenată de Eden Hairi a controlat jocul, aflându-se în permanență în avantaj pe tabela de marcaj. Scorul putea fi ceva mai mare, însă în ultimele minute, gazdele au reușit să reducă din handicap, astfel încât diferența de două goluri înregistrată la pauză s-a regăsit și în rezultatul final.

Pentru CSM Bacău va urma o perioadă de pauză de o săptămână și jumătate, urmată de un nou meci în deplasare. Astfel, sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 11.00, băcăuanii vor evolua pe terenul Stelei Bucuresti, întâlnirea fiind televizată de TVR2.

Celelalte rezultate înregistrate miercuri: Dogrogea Sud Constanța- Dinamo București 24-30, CSM Făgaraș- CSM Focșani 2007 19-27, Minaur Baia Mare- HC Buzău 2012 33-21. Aseară urma să se joace partida Dunărea Călărași- Steaua, pentru ca azi să fie în program întâlnirea CSU Suceava- CSM Bucuresti. Etapa se va încheia miercurea viitoare, pe 12 septembrie, când va avea loc partida Politehnica Timișoara- Potaissa Turda.

În jocul de la Cluj, cu Universitatea, CSM Bacău a utilizat garnitura: Tamaș, Freiwald, Craciunescu- Gal (1 gol), Uruianu, M. Cotinghiu (5), Juverdianu (4), Tudorancea (3), Tărâță (2), G. Cotinghiu (2), Păunică (3), Burbulea, Păunescu, Dascălu, Bologa (1) și Anton (3).