Doua scoli gimnaziale, ,,Mihai Eminescu” Buhusi si Sarata, au gestionat in acest an scolar proiectul-concurs De veghe la capatâiul planetei, coordonat de prof. Tinca Vârlan si Monica Maria Ionita.

Cu tematica ecologica si anvergura interjudeteana, având ca leitmotiv gândul potrivit caruia natura a existat fara om, dar omul nu poate exista fara natura, proiectul-concurs a antrenat sute de elevi, cadre didactice, parinti.

Scrisorile inedite catre adulti ( afise, pliante, eseuri, fotografii…), expozitiile de desene, postere, pliante cu mesaje ecologice, creatiile literare referitoare la problemele globale ale mediului, colectarea de maculatura, dar si gala de premiere, au constituit emotionante gesturi de promovare a unei atitudini responsabile fata de suferinda noastra planeta, Pamantul.

PUBLICITATE

Dintre sutele de competitori de mare isprava le amintim pe buhusencele Teodora Târdea, Amalia-Cristina Poetel, Delia Andrei, Rebecca Sandu-Sileni, Alexia Apostica, Diana Secure, Andra Derla, Ana Patricia Bitire, Teodora Zetu, dar si pe Daria Balaj, Melania Pasare, Agripina Pâscu si Miruna Podaru, din Baicoi-Prahova, sau pe Petrisor Matusa si Mihaerla Patrascu, din Corbii Mari-Dambovita.

Dintre cadrele didactice, gala premierii a evidentiat pe Maria Fercu, Manuela Bontas, Liliana Butuc, Violeta Serban, Vlad Barburescu. In anul scolar viitor, proiectul va avea o anvergura nationala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ