Stabilit ca unitate-suport COVID 19, Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești a primit de la Direcția de Sănătate Publică avizul favorabil ca, începând cu 1 iulie, aici să fie tratați și pacienții non-COVID. În prima etapă vor fi tratate urgenţele medico-chirurgicale din sistemul 112 și, în funcție de patologie şi severitate, vor fi internate inițial în zonele tampon din spital, unde vor fi testate RT-PCR.

În funcție de rezultatul la testul privind infecția cu noul coronavirus, pacienţii vor fi trataţi pe secţiile non-COVID sau în cele COVID. În a doua etapă, începând cu data de 6 iulie, vor fi internaţi şi pacienţii non-COVID cu afecţiuni cronice aflaţi sub tratament și în evidenţa medicilor specialiști. Testul RT-PCR pentru pacienţii care urmează să fie internaţi în spital, în baza deciziei medicului specialist, este gratuit şi se eliberează în 24 de ore.

Circuitele pentru zonele care tratează pacienţi COVID-19 sunt complet separate (inclusiv în zona lifturilor) de secţiile non-COVID ale spitalului, fiind exclusă orice posibilitate de intersectare a pacienţilor şi personalului medical din cele două zone. Conducerea unității spitalicești și tot personalul medical au făcut eforturi deosebite pentru a asigura condițiile necesare deschiderii cât mai urgente a spitalului și pentru tratarea pacienților non-COVID, au fost luate toate măsurile epidemiologice pentru protecţia personalului și a pacienților și s-a înaintat documentația necesară la DSP Bacău pentru obținerea avizelor necesare.

În cel mai scurt timp, procedura de internare în spital va putea fi consultată pe site-ul instituției medicale şi dată spre informarea pacienţilor prin intermediul medicilor de familie şi a medicilor specialişti.


PUBLICITATE