Campania destinata sustinerii programului „Fiecare Copil in Gradinita”, apartinând Asociatiei OvidiuRo, a avut succes. Strângerea de fonduri s-a desfasurat timp de o luna, prin casele de marcat ale Carrefour. Clientii celor 28 de hipermarketuri din tara au avut posibilitatea sa faca o donatie de cel putin un leu pentru a-i ajuta pe copiii defavorizati sa mearga la gradinita. Suma strânsa a depasit 100.000 de lei.

„Faptul ca intr-un timp relativ scurt – doar o luna de zile – oameni au raspuns in numar mare mesajului nostru despre importanta accesului la educatie pentru copiii saraci este incurajator. Programul «Fiecare Copil in Gradinita» abordeaza o problema sociala care ne priveste pe noi toti, intrucât copiii pe care ii ajutam sau nu, astazi, vor deveni membri activi ai societatii sau, dimpotriva, asistatii sociali de mâine. Multumim tuturor celor care au donat!” a declarat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo. In acest an scolar, „Fiecare Copil in Gradinita” sprijina peste 2.400 de copii din 43 de comunitati sa mearga la gradinita, oferind familiilor defavorizate tichete sociale in valoare de 50 de lei / luna daca isi aduc zilnic copiii la gradinita.

OvidiuRo asigura si rechizitele necesare la gradinita, fructe, produse pentru igiena, vitamine, organizeaza ateliere si programe de educatie, iar primariile asigura hainute si incaltaminte, copiilor eligibili. Actiunea face parte din campania de constientizare a importantei educatiei prescolare (“Fara educatie, visurile dispar”) desfasurata in aceasta toamna. Tot in cadrul aceleiasi campanii, OvidiuRo a demarat donatiile prin SMS: sustinatorii educatiei pot dona 2 Euro/luna, daca trimit GRADI prin sms, la 8844.

PUBLICITATE

Doua treimi dintre copiii vulnerabili de 3-5 ani din România nu sunt inscrisi la gradinita, in timp ce 77% dintre copiii din familii cu venituri medii frecventeaza gradinita, conform datelor Bancii Mondiale. “Din aceasta cauza, copiii saraci incep scoala fara abilitati de baza – de la abilitati sociale la capacitatea de a identifica forme, culori, numere, litere -, ceea ce face aproape imposibil succesul scolar si duce inevitabil la abandon”, arata Maria Gheorghiu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ