– sarbatoarea a fost una de rau augur pentru mii de familii din municipiul Bacau – lipsa caldurii in apartamente a umbrit bucuria unor consumatori Thermoenergy – sâmbata, au aparut mai multe avarii in oras, pe parte de agent termic

Doua avarii majore, aparute la reteaua primara de furnizare a agentului termic, au lasat in frig mai multe apartamente din Bacau. Una dintre avarii a fost identificata in zona centrala a orasului, iar cea de-a doua, pe strada Stefan cel Mare, in apropiere de sediul E.ON. Opt puncte termice (PT) sunt oprite, iar echipele de interventie lucreaza in teren la remedierea problemelor. Intreruperea apei calde si a caldurii ii afecteaza pe bacauanii racordati la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic care sunt arondati la PT-urile: 5, 9, 60, 61, 62 si PT 63, respectiv, cei care locuiesc in zona Stefan cel Mare, 22 Decembrie si pâna in Nord-ul orasului. Pe o alta ramura au fost oprite PT 40, 41 si 43, aici, fiind inclusa zona centrala, inclusiv strada Nufarului.

Consumatori disperati

PUBLICITATE

Consumatorii Thermoenergy de pe strada 22 Decembrie spun ca este a treia oara când trec prin astfel de “tratamente la rece”. Batrânii si copiii sunt cei mai vulnerabili la frig. Familiile care au in grija persoane vârstnice spun ca nu si-au montat pâna acum centrala de apartament pentru ca batrânii nu se descurca cu tehnologia si uita deseori ce fac, riscând astfel sa-i puna in pericol pe ceilalti locatari. O data ramasi la mâna Thermoenergy, singura solutie pentru ei a ramas suplimentarea numarului de paturi, radiatorul electric sau caldura data de aragaz. Copiii sunt si ei la fel de sensibili, iar parintii incearca sa-i incalzeasca cu bauturi calde si cu un rând de haine in plus. Marea nemultumire a consumatorilor este aceea ca Thermoenergy nu asigura permanentizarea la interventii in weekend, sacrificând astfel mare parte dintre consumatori.

“Ne calca pe nervi cei de la Thermoenergy! De o saptamâna i-am anuntat ca sunt pierderi in canalizari si cu greu a venit cineva de la ei sa vada despre ce este vorba. Foarte superficial au tratat problema si uite ca acum am ramas fara caldura si apa calda! Mama mea este netransportabila si sufera de frig! Am mai dat drumul la cuptor, dar aragazul nu face fata sa incalzeasca pâna in dormitor!”, declara Elena Grigore, locatar pe str. 22 Decembrie

“Nu mai cred in promisiunile celor de la Thermoenergy! Este a treia zi de când stam in frig! Este strigator la cer ca o firma atât de mare sa nu aiba echipe de interventie care sa remedieze avariile in cel mai scurt timp! Am stat cu radiatorul in priza pâna au sarit sigurantele!”, spune Marius Barbu, locatar pe str. Zefirului.

“De sâmbata sunt in continuu la dispeceratul Thermoenergy si primesc doar raspunsuri evazive. Furnizorul nu se gândeste ca sacrifica atâtia consumatori? Sunt batrâni si copii mici, raciti, care infunda spitalele, pentru ca stau in frig!”, declara Vasile Spataru, locatar pe str. Stefan cel Mare.

“Noi le-am atras atentia celor de la Thermoenergy ca sunt pierderi pe retea de aproape doua saptamâni. Ieseau aburi prin toate canalizarile de pe strada Nufarului, in conditiile in care magistrala traverseaza strada I.L.Caragiale. Acum a venit o echipa sa remedieze defectiunea, dar se pare ca e groasa treaba!”, spune Dorel Trofin, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 106

“Pe weekend nu exista o echipa care sa asigure permanentizarea la interventii! De luni dimineata, echipele au fost trimise in teren, iar sefii de echipa ne tin la curent cu starea avariilor si evolutia lucrarilor. Se pare ca, dupa o prima radiografiere, problemele sunt destul de grave. Pe strada Nufarului, conducta sparta subtraverseaza soseaua si acest lucru complica interventia, iar pe str. Stefan cel Mare sunt sanse ca lucrarile sa evolueze mai repede”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

Explicatie foto: Conductele au cedat in doua zone/Foto: Ramona Ionescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. “Afara-i frig , in casa-i frig / Deschid fereastra larg si strig / Iti multumesc din inima partid (adica primarie + consiliul local ) ” Sunt curios cat frig trebuie sa mai indure locatarii care au mai ramas captivi la Hoţia srl , zisa si Thermoenergy , pana se hotarasc sa se debranseze de la sistemul de furat bani publici prin teava . Deocamdata vad ca persevereaza , atat hotii cat si pagubasii . Va urez cat mai multe avarii ! Daca se poate cu dedicatie : una de Anul nou si alta de gerul Bobotezei .

  2. Locatarii de pe strada Mihai Viteazu care au ghinionul sa mai fie racordati la sistemul de termoficare stau in frig si fara apa calda de luni de zile…se oto lucreaza (in ritm de melc) la inlocuirea tevilor, dar nimeni nu stie cand se va da drumul la caldura!
    Domnilor ziaristi, poate faceti un articol si pe aceasta tema!!

LĂSAȚI UN MESAJ