Carmen Murariu, impreuna cu invitatii sai la vernisaj

Expozitia “Tapiseria – arta si mestesug”, deschisa vineri, 26 august, la Galeriile ALFA din Bacau, prezinta publicului 21 de lucrari semnate de 15 artisti (Constantin Doroftei, Ioan Gabriela Nadia, Niculescu Petrovici, Elena Balota, Mimi Podeanu, Delaport Ghinea, Geta Visan, Georgia Lavric, Daniela Grusenschi, Florin Pîrvulescu, Nistorica Constantin, Salomeea Velea, Hasche Elena Marinescu, Maria Hornug, Tamara Antal) are menirea sa marcheze evolutia estetica în planul limbajului expresiei artistice a acestei forme de arta.

“Diversitatea temelor oferite de tapiserie reprezinta adevarate metafore plastice si poetice deopotriva ce desemneaza însusi procesul de creatie ridicat de la conditia de mestesug, la cea de arta. In aceasta expozitie, descifram semnificatiile demersului artistic extins asupra similitudinii firesti, motivate de faptul ca au fost proiectate si realizate din acelasi material – lâna, si a tratarii temelor narative, metaforice sau abstracte.

Cu finalitate functionala, destinata a înnobila ambianta, tapiseria e investita cu nobila calitate a unicatului, exploateaza toate resursele de exprimare artistica în folosirea materialului organic, ca un omagiu adus mestesugului atât de stravechi al culturii si civilizatiei noastre”, a spus, la vernisaj, Carmen Murariu, curatorul expozitiei. Gen de veche traditie populara, cu functiile ei decorativ-ambientale, tapiseria se dovedeste a fi o arta cu o extraordinara putere de comunicare, fapt demonstrat si de cursivitatea discursului de pe simezele Galeriei ALFA, “scris” cu cele mai frumoase piese din patrimoniul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.

PUBLICITATE

Acum, la inceputul toamnei, când vremea ne invita sa ne retragem in spatiile destinate meditatiei, un popas intr-o expozitie are darul de a te scoate din contextul vietii cotidiene destul de agitate si a te transporta spiritual într-o lume dominata de maiestrie si frumos. Expozitia este deschisa toata luna septembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ