Emotii mari a trait Stefan Andrei Strat, miercuri, invitat fiind la Scoala “Smaranda Apostoleanu” din Colonesti. Tânarul de 19 ani, care a devenit campion mondial la canoe 4 – 1000 m, anul acesta, la Milano, este nascut in Colonesti. Ieri, la initiativa autoritatilor, sportivul a primit titlul de “Cetatean de Onoare” al comunei.

Au fost prezenti primarul Valentin Mirzac, preotul paroh Gheorghe Popescu, Constantin Cazan, directorul scolii, profesori, elevi, consilieri locali, locuitori ai comunei. Stefan Strat a venit insotit de doua surori si de bunica sa, octogenara Georgeta Telea, care a lacrimat cât a tinut festivitatea. Valentin Mirzac i-a inmânat diploma si placheta, iar pr. Gheorghe Popescu i-a daruit icoana Sf. Mare Mc. Gheorghe, Purtatorul de biruinta, ca sa aiba ajutor in viitoarele sale competitii.

“Se trage dintr-o familie de oameni gospodari, cu cinci copii. Mama sa, Dana Strat, a fost multi ani salariata a Primariei, ocupând postul de referent social, iar tatal a fost factor postal, iar acum e pensionar. Mama, de inimoasa ce era, a murit devreme, saraca, nici 50 de ani nu avea”, a povestit Valentin Mirzac. Stefan are patru surori: trei mai mari, care au terminat facultatea, si una care a luat bacalaureatul si a intrat la facultate in toamna aceasta. “Sa tii cinci copii in scoala nu e usor, presupune eforturi mari”, a explicat edilul. Valentin Mirzac si-a amintit cum a inceput drumul spre glorie al lui Stefan Strat:

PUBLICITATE

“A telefonat, intr-o zi, directorul liceului din Orsova si m-a intrebat daca nu stiu copii care ar vrea sa faca sporturi nautice. Gândindu-ma ca la noi nu sunt ape, mie mi-a venit sa râd. Totusi am promis ca ma voi interesa. Unii au zis ca Stefan e lipovean, dar e moldovean sadea! Mama lui a fost cea care a luat initiativa si a sunat la liceu.” In toamna, un antrenor a venit la Colonesti sa discute cu parintii. Era in 2007.

“Urmarea a fost ca mama l-a dus la Orsova si l-a inscris la Liceul Sportiv. Dupa Andrei Cristea, care a fost fotbalist la Steaua si golgheter national, avem inca un mare sportiv la Colonesti” a declarat primarul, cu mândrie. “Cetateanul de Onoare” Stefan Strat a raspuns la intrebarile zecilor de copii prezenti la festivitate si le-a vorbit despre bucuriile si privatiunile vietii de sportiv. In final, campionul a marturist:

“Vreau sa ajung, anul viitor, la Rio de Janeiro, la Olimpiada, si sa calc pe urmele «amiralului flotei românesti», marele Ivan Patzaichin!”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ