Profesorul Loredana Ghelasa, director adjunct al Colegiului National “Vasile Alecsandri” Bacau, a participat la un stagiu de pregatire in Roma, la Universitatea Sapienza, dupa ce a câstigat un grant Comenius, de 1.800 de euro, prin Programul de Învatare pe tot Parcursul Vietii, derulat an de an si sustinut de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Sesiunile de lucru au fost sustinute si coordonate de profesorii universitari Stefano Lariccia si Alberto Piaglicelli (manager de proiect). Formarea a fost pe cursul “Eurodidaweb – pedagogical use of internet and multimedia tools”, la care au mai participat inca 12 profesori de diferite discipline din România (4), Turcia (4), Portugalia (3) si Estonia (1).

S-au valorificat avantajele utilizarii platformei Plone, iar fiecare cursant- bursier a invatat sa creeze un site si sa-l administreze. Intâi s-a lucrat pe echipe de câte doi, pentru ca apoi, la diseminarea finala, fiecare participant sa-si prezinte individual lucrarea finala. Cursul a fost integral in limba engleza si s-a desfasurat zilnic de la ora 9.00 la 15.00.

“Eu am prezentat la final un site educational, cu stiri de ultima ora din domeniul Educatiei, atât de la noi din tara, cât si din Italia, impreuna cu un colaj de poze facute in cele cinci zile de curs. In timpul liber, am revazut cu drag orasul Roma, cu toate monumentele lui impresionante, dar si Vaticanul, imbinând intr-un fel invatarea cu relaxarea”, a declarat prof. Loredana Ghelasa.

La finalul stagiului, toti participantii au primit un Certificat de participare la cursul de formare si un Certificat de Mobilitate Europass.

“Am fost singurul profesor din Bacau ce a plecat intr-o mobilitate Comenius, pe sesiunea a III-a de proiecte din acest an. In Roma am intâlnit oameni deschisi, care au colaborat permanent cu noi. A fost un schimb de experienta util, am propus parteneriate intre institutiile scolare, mi-am perfectionat limba engleza. Deja ma gândesc sa aplic cele invatate in acest stagiu si la clasa, prin crearea unui site in care elevii mei sa fie utilizatori permanenti, pentru ca, in final, ei sunt beneficiarii acestei pregatiri” – a declarat prof. Loredana Ghelasa.PUBLICITATE