În cinci din cele șase jocuri disputate în 2019, Aerostar a primit gol în ultimele zece minute
Un 2019 nefast pentru Aerostar. Cel puțin până acum. În cele șase jocuri de campionat disputate în acest an, „aviatorii” au luat doar patru puncte. Și niciunul în ultimele trei partide. Cifrele cad grele precum pietrele. Iar echipa băcăuană este strivită de cifre: locul 17, al doilea retrogradabil, cu 26 de puncte, trei în minus față de Daco-Getica, prima formație de deasupra liniei roșii. Mai mult, statistica dă și o altă lovitură Aerostarului. Astfel, cu o singură excepție, trupa lui Florin Bratu a primit mereu gol pe final de joc în acest mini-retur. Excepția este chiar victoria de la Timișoara, de altfel singurul succes al „aviatorilor” în 2019. În rest, finalurile de meci i-au dus mereu pe băcăuani de la bal la spital, făcându-i să piardă nu mai puțin de cinci puncte.

Chindia Târgoviște- Aerostar 3-2. Chindia a marcat golul de 3-2 în min. 82, prin A. Șerban.
Aerostar – ACS Energeticianul 1-1. Energeticianul a egalat în min. 85, prin Al. Popescu.
Aerostar – „U” Cluj 1-2. Clujenii au înscris golul de 2-0 în min. 80, prin Norbert Janos.
Luceafărul Oradea- Aerostar 4-0. Gazdele au stabilit scorul final în min. 89, prin Dulca.
FC Argeș- Aerostar 2-1. Victoria piteștenilor s-a materializat în min. 88, ca urmare a loviturii de cap a lui Nilă.

Lipsă de concentrare sau de încredere? Care să fie motivul pentru care Aerostarul clachează mereu pe final și de cele mai multe ori la faze fixe? Antrenorul Florin Bratu este, la rândul său, preocupat de ușurința cu care echipa sa cedează în ultimele minute. „Cred că presiunea meciurilor ne face să clacăm în felul acesta pe final. Avem destul de mulți jucători care nu au jucat cu sabia deasupra capului, iar acest lucru se simte.

Partea proastă este că, de multe ori, luăm gol contrar cursului jocului. Le repet mereu băieților că trebuie să ne păstrăm concentrarea și să fim responsabili până la ultimul fluier al arbitrului. Sper ca măcar de acum încolo să nu se mai întâmple lucruri de genul acesta”, a punctat Bratu. Aerostar se pregătește de o serie de trei meciuri într-un interval de numai șase zile. Duminică, de la ora 15.00, băcăuanii primesc vizita Petrolului Ploiești, într-un meci televizat de Digisport, Telekom și Look. Miercurea viitoare, de la ora 17.00, se deplasează la Mioveni. Iar sâmbătă, pe 13 aprilie, joacă acasă, de la ora 11.00, cu Daco-Getica, o partidă de șase puncte. O serie de foc, căreia Aerostar și „Mitraliera” Florin Bratu trebuie să-i răspundă cu…foc continuu. Din min. 1 până când…fluieră de final arbitrul.

17
este locul ocupat în clasament de Aerostar. Băcăuanii se află la trei puncte în spatele cuplului Daco-Getica – Farul Constanța, echipele de pe pozițiile 16, respectiv 15. „Aviatorii” vor întâlni Daco-Getica pe 13 aprilie, acasă, în etapa a 30-a și pe Farul o săptămână mai târziu, în deplasare, în runda cu numărul 31.

Alte articole